NoviceŠport

OFEM 2023: Športniki lovijo odličja, Maribor pa se trese od navijanja

OFEM je v polnem teku in mesto živi in diha z mladimi športniki in športnicami. Prizorišča športnih dogodkov so polna strastnih navijačev iz cele Evrope, športniki in športnice pa osvajajo odličja. Tudi slovenski!

OFEM je poskrbel, da so Maribor preplavili športniki in športnice iz celotne Evrope. Za seboj so iz svojih držav pritegnili še številne navijače, ki so ulice našega mesta napolnili z navijaškimi rekviziti, zastavami in dobro voljo. Mladi športniki na krilih navijačev skrbijo za prave športne spektakle in kolajne osvajajo kot po tekočem traku.

Maribor se trese od navijanja

Trg Leona Štuklja je v včerajšnjem popoldnevu dobesedno vibriral v vibracijah bučnega in glasnega navijanja, ko se je na središču trga, premierno na OFEM-u predstavila disciplina košarke 3×3. Za noro evforijo so najprej poskrbele mlade košarkarice, za njimi še košarkarji.

Tribune so norele, navijale, pele in plesale, košarkarji pa so na igrišču pustili vse tisto, za kar so tako dolgo trenirali. Manca, mlada predstavnica slovenske košarkarske reprezentance ob vsej evforiji pove, da je “neizmerno vesela, da lahko nastopajo pred takšno množico navijačev. To tekmovanju in športu doda posebno energijo. Lažje je igrati ob takšni podpori.”

Dekleta so morala vse svoje misli na igrišču zbrati in preusmeriti na igro. Na ta način so si priborile dve zmagi proti Estoniji in Franciji.

“Ekipa funkcionira odlično, skupaj smo odigrale že precej tekem na večjih tekmovanjih. Nismo samo ekipa, pač pa tudi prijatelji, kar zagotavlja tudi dober način igranja. Apetiti za uvrstitev so visoki, vendar je do tja še dolga pot. In res je … včasih je lažje biti na igrišču in se boriti sam, kot pa ob strani igrišča spremljati kolege iz reprezentance. Vzdušje je pa res noro,” še doda Manca. Dekleta so se tako po dveh zmagah že uvrstile v nadaljevanje turnirja, fantje se po eni zmagi in enem porazu za obstanek borijo še danes.

OFEM, šport, mladi, Maribor
Borbenost in dobra taktika sta dekleta ponesla v nadaljevanje košarkarskega turnirja.

Mariborski tatamiji v Lukni gostijo judoiste

V dvorani Lukna OFEM gosti starodaven in prefinjen šport – judo. Judoisti se na tatamijih v različnih kategorijah borijo za odličja. Najuspešnejši so bili judoisti iz Azerbajdžana, nič manj Madžari, Španci in Italijani. Čeprav gre za borilni šport, lahko navijači v njem prepoznamo ogromno mero spoštovanja nasprotnikov, ki se borita.

Mladi judoisti pravijo, da je letošnja konkurenca neverjetno zahtevna in močna. “Nasprotnik iz tebe iztisne vse, kar znaš in vse tisto, za kar si treniral.” Navdušeni so tudi nad mestom Maribor, pa tudi nad organizacijo samega OFEM-a. Čeprav jih je pot zaradi tekmovanj že večkrat ponesla na tekmovanja v Slovenijo, so v Mariboru prvič, “ampak zagotovo ne zadnjič!”

OFEM, šport, mladi, Maribor
Lukna gosti mlade judoiste.

Nova odličja za slovenske reprezentante!

Sreda je bila za naše športnike in športnice izjemno uspešna. Razveselili smo se namreč lahko kar dveh novih kolajn. Gorska kolesarka Maruša Tereza Šekrezi je za evforijo in navdušenje z bronasto medaljo poskrbela na gorskem kolesarstvu. “Res je dobro, ko te vsi gledajo in navijajo zate na domačem terenu,” je povedala.

Žan Ogrinc je v teku na 800 metrov  na nabito polnem atletskem stadionu poskrbel za spektakel. Uspel se je  zbrati in odgnati pritisk. “Pritisk na domačem terenu je res velik, nič manjša pa seveda ni podpora. Vesel sem, da se mi je vseeno uspelo zbrati in osvojiti srebrno medaljo.”

OFEM, šport, mladi, Maribor
Žan Ogrinc je z izjemnim tekom na 800 metrov poskrbel za novo slovensko odličje!

Slovenci imajo skupno torej tri medalje, zavidljivi pa so tudi ostali rezultati naših športnikov, ki se borijo za dobre uvrstitve na domačem OFEM-u. Zelo dobro se na turnirjih borijo tudi naši odbojkaši in rokometaši, s kvalitetno in predano igro pa te bodo gotovo navdušili, če jih prideš podpirat na katero od tekem!

Naši reprezentanti bodo zagotovo še leteli na krilih navijačev, zato le obišči katerega od športnih vrhuncev letošnjega poletja.

Gremo naši!

Rebeka MIKŠA
Žan SENIČAR
ikona snemalec Žan SENIČAR

Rebeka Mikša

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button