Šport

Najtežjih 400 metrov na svetu

Tekači, gorski tekači, kolesarji, pohodniki in vsi ostali adrenalina željni pozor! 15. septembra nas v dolini pod Poncami čaka izziv z veliko začetnico: najtežjih 400 metrov na svetu. Prijavi se zdaj!

Na našem planetu v letu 2018 v okviru svetovne serije Red Bull 400 poteka kar 17 tekov na vrh letalnic oziroma skakalnic, najtežjih 400 metrov na svetu pa se 15. septembra vrača v dolino pod Poncami. Letalnica bratov Gorišek predstavlja najdaljšo, najbolj strmo in najzahtevnejšo preizkušnjo v celotni svetovni seriji Red Bull 400.

Septembra bodo v Planici tekli:
  • fantje
  • dekleta
  • moške štafete 4 x 100 metrov
  • mešane štafete 4 x 100 metrov
  • poklicne* štafete 4 x 100 metrov

*Letos v kategorijo poklicnih štafet poleg gasilskih štafet lepo vabljene tudi ekipe reševalcev, policistov, vojakov, gorskih reševalcev in zdravnikov.

Da smo Slovenci in Slovenke v tej vse bolj priljubljeni »disciplini«, gorskega teka prava velesila, dokazujejo številni uspehi naših tekmovalcev, ki so v zadnjih sedmih letih na 36 tekmovanjih dosegli številne vrhunske rezultate. Najbolj svež komplet medalj sta pravkar pretekli konec tedna v norveškem Trondheimu osvojila aktualni prvak Planice Luka Kovačič (srebro), in Matjaž Mikloša (bron).

Številke in žlahtne kovine na stran … vsak, ki uspe premagati »planiški hrib«, je zmagovalec! Koliko se nas bo v dolini pod Poncami zbralo letos?

Prijavi se na Red Bull 400 Planica!

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGRed bull (vir)
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780arhiv DOSTOP.si
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780Red bull (vir)

Sorodni članki

Back to top button