NoviceŠport

OFEM se začenja že čez 6 dni!

Do pričetka Olimpijskega festivala evropske mladine (OFEM) v Mariboru nas loči le še šest dni. Priprave za največji večpanožni športni spektakel se približujejo vrelišču.

Organizacijska ekipa OFEM-a je mesto našla pod Ljudskim vrtom in medse sprejela številne prostovoljce, brez katerih izvedba tako kompleksnega festivala ne bi bila mogoča. Na poziv k sodelovanju se jih je prijavilo približno 800, od tega jih bo 192 v Maribor prišlo iz tujine. Vse vodi le en cilj: narediti vse, da se bodo športniki in obiskovalci počutili tako dobro, da se bodo v Maribor hoteli vrniti!

Zakaj postati OFEM-ov prostovoljec?

Pot za slednje in njihove mentorje se je začela na sredini junija. Zanje so pripravili serijo izobraževanj in usposabljanj, saj bodo ti vključeni ali prevzemali naloge v vseh segmentih prireditve. Njihova nesebična pomoč se bo pokazala med spremljanjem in usmerjanjem športnikov med prizorišči, pomagali bodo pri logistiki, izvedbi tekmovanj ter na vseh prizoriščih s spremljevalnim programom. Prav tako pa bodo nepogrešljivi pri delu v osrednji pisarni, medijskem središču in novinarskih centrih.

Organizator jim je v zameno za nesebičen doprinos uredil nastanitve, prevoze in prehrano, prav tako pa bo samo zanje vzpostavil mesto, kjer se bodo v prostem času družili in se zabavali. Prepoznali jih boste po posebnih uniformah, kaj pa so poleg oblačil prostovoljci prejeli pa boste izvedeli, če boste obiskali OFEM-ov Instagram profil.

Tisti, ki nikoli ni ničesar naredil za dobro skupnosti ali je za tako delo pričakoval plačilo v denarju, se rad vpraša, zakaj bi svoj čas tratil tako, da ponudi svoje veščine in znanje pri izvedbi tega izjemno pomembnega dogodka. Pogosto moramo ugotoviti, da če si tako vprašanje posameznik postavi, potem odgovora, ki druži prostovoljce, najbrž nikoli ne bi razumel.

prostovoljci ofem

Za otvoritev bo na voljo 1000 brezplačnih vstopnic

Do prižiga OFEM-ovega ognja in največje športno zabavne prireditve v Sloveniji, nas loči le še 6 dni. Stadion Ljudski vrt pospešeno dobiva novo začasno podobo in se spreminja v največji oder v državi, ki bo gostil 3.617 članov reprezentanc in čez 200 nastopajočih.

Organizatorji obljubljajo spektakularen začetek, ki si ga bo možno ogledati v živo in v neposrednem prenosu na nacionalni televiziji. Vstopnice za prireditev bodo brezplačno na voljo na spletni strani mojekarte.si od 18. julija, prva priložnost za spoznavanje naše mlade reprezentance pa bo že 21. julija (dva dni pred otvoritvijo), na mariborskem Trgu svobode. Z vami bodo vsi nastopajoči, pridružili pa se jim bodo še številni drugi športniki. Tim Kores Kori bo zapel himno, najmlajši pa se bodo radi slikali s Foksijem, maskoto festivala.

ofem

Vabijo tudi obtekmovalni dogodki

Čeprav je OFEM prvenstveno namenjen mladim športnikom med 14. in 18. letom, pridobivanju izkušenj za kasnejše, še bolj suverene nastope na olimpijskih igrah in drugih tekmovanjih bo OFEM odprl vrata in obtekmovalne dogodke za vse obiskovalce.

Natančen urnik spremljevalnega programa in lokacije najdete na spletu, ob čemer velja izpostaviti, da je vstop na večino prizorišč brez vstopnine.

Med 23. in 29. julijem bomo zato glasno navijali za več kot 3.600 športnikov in športnic iz 48 evropskih držav, ki se bodo v Mariboru in okolici pomerili v enajstih disciplinah: rolkanju, gorskem kolesarstvu, košarki 3×3, športni gimnastiki, atletiki, cestnem kolesarstvu, rokometu, judu, plavanju, tenisu in odbojki.

Športne boje boste lahko s tribun spremljali na, Atletskem stadionu Poljane, v Bike parku Pohorje, Draš centru, Dvorani Lukna, na Kopališču Pristan, v Skate Parku Maribor, Športni dvorana Tabor in Vrbanska, na Teniškem klubu Branik, Trgu ter UŠC Leona Štuklja. Ljubitelji kolesarstva boste peloton lovili na trasah okoli mesta in na mariborskem letališču (kronometer).

Na spletni strani boste našli natančen razpored tekmovanj, kjer na vas čaka veliko neznanih dejstev o posamezni disciplini in podatki o tem, kako smo Slovenci povezani z njimi.

OFEM
Arhiv DOSTOP.si, OFEM

Sorodni članki

Back to top button