Novice

Prenovljena in sveža podoba Interspara v nakupovalnem središču Europark Maribor

Podjetje SPAR Slovenija bo v sredo, 25. oktobra, po 5-mesečni prenovi odprl prenovljeno trgovino INTERSPAR v nakupovalnem središču Europark Maribor. Trgovina, ki je bila ves čas renoviranja odprta, se po novem ponaša z moderno podobo in sodobnim ambientom za nakupovalno izkušnjo po najnovejših smernicah. V sklopu prenove poslovalnice so v Sparu Slovenija Mariborčanom ponudili tudi storitve spletne trgovine SPAR Online.

Prenova po 23 letih

Trgovina INTERSPAR je bila četrta trgovina velikega formata v Sloveniji, zgrajena leta 2000. Po 23 letih so se v podjetju Spar Slovenija odločili za njeno prenovo. Poslovalnica se razteza na 4.500 kvadratnih metrov prodajne površine, z novo postavitvijo ter sodobnimi oddelki pa ponuja še bolj atraktivno nakupovalno izkušnjo. Kupci lahko svoja vozila parkirajo v Europarkovi garaži, kjer je na voljo 2.600 brezplačnih parkirnih mest, za kakovostno ponudbo in prijeten nakup pa bo kot doslej skrbelo 122 sodelavcev, zaposlenih za poln delovni čas.

Notranjost trgovine INTERSPAR Europark Maribor sedaj združuje posodobljene in tematsko urejene oddelke z najrazličnejšimi izdelki, med katerimi posebno mesto zasedajo številne lokalne dobrote slovenskih pridelovalcev in dobaviteljev iz neposredne bližine trgovine.

Prenovljen in sodoben ambient

Takoj ob vhodu v trgovino se nahaja široka ponudba kozmetike in različnih izdelkov, od gospodinjskih izdelkov do izdelkov hišnega tekstila, igrač, čistil in podobno. Poleg se nahaja Pekarna Spar, ki ponuja več vrst svežih pekovskih izdelkov, ki jih sproti pečejo v trgovini v novi peči na lesne pelete. Novost so samopostrežni regali s pestro ponudbo pekovskega peciva, na katerih si kupci lahko izdelke samostojno naberejo in jih stehtajo.

Mesnica ponuja široko izbiro svežega mesa domačih dobaviteljev, kupci pa lahko posežejo tudi po izbranih specialitetah s celega sveta, po kosih zorjenega mesa ter mesnih izdelkih lastne priprave. Poleg nje se nahajata toploteka, ki ponuja številne, v trgovini pripravljene tople jedi, ter ribarnica z veliko ponudbo sladkovodnih in morskih rib, školjk ter zamrznjenih rib, morskih sadežev in mehkužcev.

Središče trgovine predstavlja tržnica, ki ponuja pestro izbiro sezonskega sadja in zelenjave, na voljo pa sta tudi raznolik izbor živil, ki jih je moč kupiti brez embalaže oz. v rinfuzi, ter otok delikates, kjer bodo kaj zase našli vsi ljubitelji raznovrstnih salam, sirov ter različnih mesnih in mediteranskih specialitet.

V trgovini je na voljo tudi sushi bar, v katerem bodo kupci lahko vsak dan izbirali med več vrstami sveže pripravljenih sushijev. Prav tako so nove vse blagajne, trgovinske police ter zaprte hladilne in zamrzovalne vitrine.

 

Ob izhodu vas čakajo ohlajene pijače ter bogato založen oddelek SPAR To Go s pestro izbiro v trgovini sveže pripravljenih solat, sendvičev in sladic, ki jih kupci lahko preprosto vzamejo s seboj.

Za vse tiste, ki bodo nakup želeli opraviti v čim krajšem času, bo na voljo osem hitrih blagajn.

Pred trgovino si bodo kupci v smoothie baru lahko izbrali osvežilen napitek iz najbolj zanimivih kombinacij svežih sestavin.

Z mislijo na energetsko in trajnostno učinkovitost prenovljene trgovine

V podjetju SPAR Slovenija dajejo velik pomen trajnostnemu ravnanju in energetski gradnji trgovin. Tako tudi prenovljena poslovalnica INTERSPAR, ki so jo obnovili v sodelovanju z gradbenim podjetjem MTE inženiring d. o. o., vključuje okolju prijazne izboljšave, kot je energetsko varčna LED-razsvetljava.

Za peko svežih pekovskih izdelkov bodo v trgovini uporabljali sodobno peč na lesne pelete, ki so obnovljiv, energijsko učinkovit in okolju prijazen vir energije. Z odpadno toploto, ki jo dobijo iz hladilne tehnike, segrevajo sanitarno vodo za lastno uporabo. Poleg tega je v spodnji etaži parkirne hiše urejen sistem zbiranja povratne embalaže v avtomatih Tomra, s čimer v podjetju SPAR Slovenija podpirajo krožno gospodarstvo.

Dostava do vrat iz spletne trgovine Spar Online

V sklopu prenove poslovalnice je Spar Slovenija kupcem na območju Maribora in okolice ter Ptuja in okolice omogočil nakup v spletni trgovini SPAR Online, ki jim ga v Sparu dostavijo do domačih vrat.

Novost je tudi možnost osebnega prevzema na točki Drive-In, ki se nahaja v drugem nadstropju parkirne hiše Europark. Postopek nakupa je preprost – na spletni strani www.spar/online kupci vpišejo svoj naslov in preverijo možnost dostave na dom. Izdelki so dostavljeni v časovnem oknu, ki ga kupec izbere.

Odprtje prenovljene trgovine v mariborskem Europarku je glavni izvršni direktor Spara Slovenija David Kovačič pospremil z besedami: »Z osveženo podobo INTERSPARA Europark Maribor smo Mariborčanom želeli zagotoviti sodobno trgovino z bogato založeno ponudbo, ki se lahko primerja s tržnico, na kateri kupci najdejo pestro izbiro najrazličnejših svežih izdelkov za vsak okus. Ponosni smo, da smo k sodelovanju pritegnili lokalne dobavitelje ter da smo v trgovino uvedli številne okolju prijazne izboljšave in tako poskrbeli za še bolj prijetno nakupovalno izkušnjo.«

Program ob otvoritvi

V sredo, 25. 10., na dan otvoritve, bodo ob 9. uri predstavniki podjetja Spar Slovenija skupaj s predstavniki Europarka Maribor slavnostno prerezali otvoritveni trak. Na dan otvoritve in vse do petka bo za vse obiskovalce organiziran zabaven program. Naslednji dan bodo med 15. in 18. uro potekale otroške delavnice, v petek pa bodo v nakupovalnem središču za živahno vzdušje od 17. ure dalje poskrbeli člani ansambla Modrijani in glasbenik Leopold I., ki bo udeležence popeljal v svet rapa.

Sreda, 25. oktober, od 9. ure dalje:                   
  • prerez traku
  • zabava z DJ-jem
  • sladka presenečenja
  • brezplačne degustacije
  • otroške delavnice
Četrtek, 26. oktober, med 15. in 18. uro:          
  • otroške delavnice
Petek, 27. oktober, od 17. ure dalje:
  • glasbeno doživetje z Modrijani in Leopoldom I.

NM / IPPR
AV Studio

Sorodni članki

Back to top button