Novice

PODIM: stičišče podjetnikov in investitorjev

PODIM konferenca je tudi letos navdušila s svojo pestro ponudbo. Med 13. in 15. majem se je v Mariboxu združilo več kot 200 tehnoloških podjetnikov in preko 50 evropskih skladov tveganega kapitala, ki upravljajo z več kot 3,3 milijardami evrov vrednimi investicijskimi skladi.

PODIM konferenca, prestolnica startup kulture v srednji in vzhodni Evropi, znova odpira vrata v svet neskončnih možnosti, kjer se srečata kapital in inovacija. Gre za pomembni dogodek startupov in tehnološke kulture v regiji. Konferenca je omogočila druženje posameznikom, ki verjamejo v moč revolucionarnih idej in mreženja. Za to regijo ima konferenca velik pomen, saj se v samo dveh dneh razkrije potencial in inovativnost tukajšnjega podjetniškega sveta.

PODIM, podjetniki, konferenca, startup
PODIM je vodilni in najvplivnejši startup in tehnološki dogodek v srednji in vzhodni Evropi.

Z več kot 200 tehnološkimi podjetniki in več kot 50 evropskimi skladi tveganega kapitala ter zasebnimi vlagatelji, ki upravljajo s preko 3,3 milijardami evrov vrednimi investicijskimi skladi, je konferenca zagotavljala dobro stičišče vlagateljev in inovatorjev.

Tržno dogajanje s strani strokovnjakov

Udeleženci so dobili veliko aktualnih informacij o trgu. Govorniški del konference je razkril skrite potenciale in neizkoriščene priložnosti, ki ležijo v ozadju običajnih tržnih trendov. Udeleženci so lahko prisluhnili več kot 70 govorcem na treh različnih odrih.

Kristina Marinovic, iz podjetja Duamentes iz Združenega kraljestva, je delila svoje dragocene uvide o odkrivanju novih trgov in razbijanju ustaljenih vzorcev razmišljanja. Predstavila je trge, v katere se danes splača vlagati. Med države vredne naložb je uvrstila Indijo, Mehiko, Indonezijo, Savdsko Arabijo, Filipine, UAE in Nigerijo.

PODIM, podjetniki, konferenca, startup
Med govorci je bila tudi Kristina Marinovic, iz podjetja Duamentes iz Združenega kraljestva.

Panelne diskusije s strokovnjaki

Predstavitvi je sledila panelna diskusija, ki je nudila uvid v aktualna vprašanja iz vseh zornih kotov. Med govorci so bili namreč vlagatelj Julien Coustaury, podjetnica Nina Hoedlmayr, direktorica in voditeljco pogovora Mirna Marovic ter Kristina Marinovic, ki je predhodno predstavila aktualne informacije o trgu.

PODIM, podjetniki, konferenca, startup
Govorci so sodelovali v panelni diskusiji.

Priložnosti za mreženje

Raznolike aktivnosti in dogodki ustvarjajo možnosti za širjenje obzorij, povezovanje, izmenjavo znanja in mreženje. Za udeležence konference je ključen “Deal Room“, kjer se lahko povežejo startupi, scaleupi, investitorji in predstavniki uspešnih podjetij v iskanju novih poslovnih priložnosti.

PODIM konferenca udeležencem daje pomembno izkušnjo, saj navdihuje in spodbuja razvoj startup ekosistema v srednji in vzhodni Evropi. Odkriva potencial nove dobe poslovanja, kjer se srečujejo sanje, strast in uspeh.

Rebeka KRASNIĆ
Rebeka KRASNIĆ

Rebeka Krasnić

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button