Delo

Bodi zrav’n in izboljšaj Maribor

COM’ON Maribor vabi k sodelovanju

Kampanja »Bodi zrav’n!«, vabi mlade, da predlagajo svoje ideje za izboljšanje mesta Maribor, in izglasujejo najboljše predloge, ki bodo dobile do 1000 evrov podpore za izvedbo.

MKC Maribor pričenja z izvedbo projekta COM’ON Maribor, ki bo skozi poskusno uvedbo participatornega proračuna za mlade le-tem ponudil možnost soustvarjati in soodločati o tem, kakšne in katere vsebine se bodo v prihodnjem letu finančno podprle na področju mladine.

S partnerskimi mesti razvijajo metodo dela z mladimi v urbanem okolju, kjer mlade spodbujamo in jih hkrati učijo prepoznavati in artikulirati izzive lokalnega okolja in njihove lastne izzive. Prek projektnega terenskega dela in delavnic jim skušajo pokazati, kako poiskati rešitve za te izzive.

Tako želijo doseči, da bi bili mladi tesneje vpeti v sprejemanje odločitev na lokalni ravni, tudi kar zadeva porabo javnih sredstev. Konkretno v Mariboru se osredotočajo na sodelovanje mladih pri izvajanju participativnega proračuna, ki so ga v mestu poskusno že uvedli. Želijo doseči, da bodo mladi znali uporabiti mehanizme, ki so jim na voljo za to, da lahko vplivajo na lastno okolje. Da torej, če imajo ideje, znajo te ustrezno artikulirati in jih tako lažje uresničiti.

V sklopu projekta se bo med najboljše predloge razdelilo sofinanciranje v skupni vrednosti 8000 evrov, zmagovalne ideje pa bodo ob strokovni komisiji z glasovanjem pomagali izbrati – mladi.

Projekt se je pričel izvajati avgusta 2017 in bo trajal do julija 2019, vanj pa se vključujejo mladi in mladinski delavci iz mreže mest, ki so ali še bodo nosila naziv Evropska prestolnica mladih.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGMKC Maribor
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button