Šport

Tretji dan OFEMa je zaznamovalo prvo odličje za Slovenijo Toma Terška

Kljub slabim vremenskim razmeram organizatorji Olimpijskega festivala mladih v Mariboru (OFEM) skrbijo za nemoten potek tekmovanja. Tretji tekmovalni dan je bil v znamenju prve slovenske medalje, košarke 3x3, cestnem kolesarstvu, športni gimnastiki in judu. Vožnja na čas na Mariborskem letališču je bila prestavljena zaradi slabega vremena, kasneje uspešno izpeljana. Prve medalje so podelili še judoistom, gimnastičarjem in kolesarjem. Danes pa so predvidene kratkotrajne zapore cest v Mariboru.

Jutranji dež je povzročil prekinitev kronometra na Letališču Maribor, ki so ga na koncu uspešno izpeljali in podelili prve kolajne. Košarkarske tekme 3×3 so iz Trga Leona Štuklja prestavili v dvorano Železničar, kjer so si lahko obiskovalci od 12:15 naprej ogledajo tekme tako deklet kot fantov. Tekme teniških dvojic pa so se prestavile na danes, 26. julija.

ofem
Kolesarji so na kronometru nastopili v resnično težkih razmerah.

V športni gimnastiki so se začeli ekipni boji za odličja 26 reprezentanc, ki so potekali v Športni dvorani Tabor. Dvorana Lukna je gostila judoiste, podelili so medalje v kategoriji do 50 kg in 55 kg za fante ter v kategoriji do 40 kg in 44 kg za dekleta.

Prvo odličje za Slovenijo

Včerajšnji dan je slovenski reprezentanci prinesel prvo odličje, ki ga je osvojil Tom Teršek v metu kopja. Okrog njegovega vratu se je zasvetila bronasta medalja, ki jo je dosegel z metom 73.57 metra.

Tom Teršek
Tom Teršek med podelitvijo bronaste medalje.

Rezultate in razpored vseh tekmovanj lahko v resničnem času spremljate na OFEM-ovi spletni strani, če si na svoje mobilne naprave namestite našo aplikacijo, pa boste poleg rezultatov obveščeni tudi o vseh pomembnih poudarkih dneva in spremljevalnega programa. Včerajšnji dan je bil uspešen tudi za:

  • Svita Suljića, z zmago z 2:0 v tenisu,
  • odbojkarsko dekliško in fantovsko reprezentanco z zmagama s 3:0 in 3:1,
  • rokometno fantovsko reprezentanco z zmago s 30:28.

V finale sta se na stadionski atletiki uvrstila Žan Ogrinc s prepričljivo zmago na 800 m in Ajda Meglič v skoku v daljino, v plavanju pa si je nastop v polfinalu priborila Najya Hana Jukić v disciplini 100 m prosto.

ofem
Slovenski rokometaši med tekmo z Norveško.

Zapore cest zaradi treninga cestnega kolesarstva

Organizatorji vse udeležence v prometu obveščajo tudi o vzpostavitvi začasne zapore cest, kjer bo potekala kolesarska dirka. V sredo, 26. julija 2023 bo organiziran trening cestnega kolesarstva v spremstvu slovenske policije med 10. in 12. uro na odsekih cest R2 436 odsek 0440 Dolnja Počehova in R2 436 odsek 1328 Počehova-Zg. Kungota. Trasa bo enaka tudi naslednji dan, v četrtek, 27. julija 2023, ko bo zaradi cestne kolesarske dirke prihajalo do zapor med 8.30 in 15.30 uro.

OFEM
OFEM

Sorodni članki

Back to top button