Kulsko

Mariborčani v Berlinu

ITB Berlin & Berlin Travel Festival

Del projektne ekipe »Maribor is the Future« se je z okrepitvijo iz Rajzefiberja med 6. in 10. marcem podal na prvo skupno ekshibicijo – predstavitev pred tujo publiko in tujimi poslovnimi partnerji.

Pot jih je zanesla na eno največjih mednarodnih turističnih borz na svetu, ITB v Berlinu, ter na hipsterski Berlin Travel Festival, ki se je odvijal v istem časovnem obdobju. Kljub neuporabi lastne stojnice za sejemsko predstavitev zaradi finančnih omejitev, ni bilo meja za glasnike mariborske prihodnosti. Hrabro so se zapodili na mednarodni podij in skušali preostale ponudnike obeh sejmov prepričati v srčnost in gostoljubnost mesta, iz katerega prihajajo.

Na tak način so sklenili številna nova poznanstva s predstavniki turističnih destinacij, organizatorjev potovanj in turističnih agencij širom sveta. Večji poudarek so posvetili bližnjim turističnim trgom, in sicer Avstriji, Nemčiji, Hrvaški, Srbiji, Madžarski, Češki in Slovaški, s katerimi so se dogovarjali tudi glede morebitnega skupnega projektnega sodelovanja. Ob obisku obeh sejmov so skrbno motrili dogajanje okoli sebe, se na tak način učili poslovnega komuniciranja, mednarodnega delovanja ter spoznavali aktualne turistične trende, načine in kanale turistične promocije, ter primere dobrih praks s posameznih turističnih področij. V ta namen so se znotraj sejemskega dogajanja udeležili nekaterih predavanj in seminarjev, ki so se jim zdeli ključni za nadaljnje delovanje njihovega projekta.

Okrepljeni z novimi informaciji in polni novih idej se v teh dneh lotevajo po – sejemskih dejavnosti v obliki zahvalnih pisem in podajanja informacij o Mariboru in njihovem projektu, vsem, s katerimi so na sejmih vzpostavili oseben stik, in za katere menijo, da so primerni za poslovno sodelovanje v prihodnje. Predstavnik Rajzefibra se je med drugim že uspel dogovoriti, da se naslednje leto Maribor z lastno stojnico predstavi na Berlin Travel Festivalu. Maribor torej ima prihodnost …

 

Rajzefiber Biro, Maribor is the Future
Maribor is the Future

Sorodni članki

Back to top button