Delo

Padlet Mreže MaMa: prakse s terena na enem mestu

Mladinski sektor je nedvomno dokazal, da se s svojo fleksibilnostjo in inovativnostjo več kot uspešno prilagaja razmeram, v katerih smo se znašli.

Organizacije se odzivajo različno. Predvsem pa z veliko mero aktivnosti in zagonom, da kljub situaciji tako ali drugače vzpostavijo stik z mladimi. Ob tem pa se razvijajo tudi nove oblike in načini dela z mladimi, ki svoj navdih iščejo v digitalnem mladinskem delu.

Da bi uspešne zgodbe in prakse mladinskega dela postale glasnice obdobja, ki je pred vse postavilo velik izziv, so se na Mreži MaMa odločili, da prakse s terena zberejo na enem mestu. Ustvarili so Padlet Mreže MaMa, v katerem delijo zbir praks organizacij v mladinskem sektorju na področjih digitalnega mladinskega dela, solidarnosti in prostovoljstva. Aktivnosti organizacij so razdeljene v različne vsebinske sklope:

  • virtualni mladinski centri
  • on-line aktivnosti za mlade na področjih kulture, izobraževanja in prostega časa
  • psihološka pomoč mladim
  • prostovoljstvo in solidarnost
  • digitalna orodja in priporočila za njihovo uporabo v organizacijah mladinskega sektorja

Skupna platforma je namenjena izmenjavi dobrih praks in iskanju navdiha za oblikovanje novih. Vse organizacije vabijo, da jim na info@mreza-mama.si posredujete aktivnosti, ki jih izvajate v času izrednih razmer.

 

 mlad.si
 Pixabay

Sorodni članki

Back to top button