Štipendije

Odprt je razpis za štipendije za študente pedagoških programov

V uradnem listu je v petek, 23. februarja, izšel javni razpis za dodelitev štipendij študentom pedagoških študijskih programov v prihodnjem študijskem letu. Rok za oddaje prijave je 4. oktober.

Štipendija znaša 200 evrov mesečno

Namen razpisa za dodelitev štipendij študentom pedagoških študijskih programov je spodbujanje mladih za izobraževanje v tistih pedagoških študijskih programih za pridobitev izobrazbe, po katerih se izobražujejo za opravljanje poklicev, za katere je zaznati neskladje med trenutnim in prihodnjim obsegom razpoložljivega kadra ter predvidenim obsegom delovnih mest na področju vzgoje in izobraževanja.

Cilj razpisa je dodeliti 100 štipendij, za posameznega kandidata znaša 200 evrov mesečno. Sredstva, namenjena štipendijam, v ocenjeni višini 280.000 evrov, so zagotovljena v državnih proračunih za leti 2024 in 2025, in sicer 40.000 evrov prvo in 240.000 evrov za drugo leto.

Prijavo lahko odda kandidat, ki bo v študijskem letu 2024/2025 prvič vpisan v 1. letnik enega od pedagoških študijskih programov za pridobitev izobrazbe iz javnega razpisa, ni v delovnem razmerju ali ni prijavljen kot iskalec zaposlitve na zavodu za zaposlovanje in hkrati ne prejema kadrovske štipendije ter bo s končanim študijskim programom pridobil višjo raven izobrazbe od že pridobljene.

Na razpis se je mogoče prijaviti do 4. oktobra.

Več informacij lahko najdeš tukaj.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button