NoviceTehnologija

Katrca prihaja nazaj! Renault bo predstavil moderno verzijo

Francoski avtomobilski proizvajalec Renault bo na mednarodni avtomobilski razstavi v Parizu 17. oktobra razkril moderno interpretacijo svojega ikoničnega modela Renault 4, so danes sporočili iz družbe GA Adriatic. Nova verzija modela, ki je bil v Sloveniji znan pod imenom katrca, bo po navedbah spletnih portalov električna.

Renault bo na mednarodni avtomobilski razstavi v Parizu 17. oktobra razkril nov razstavni prototip, ki je moderen poklon ikoničnemu Renaultu 4, ki se ga je v Sloveniiiji prijelo ime katrca. Tako so navedli v GA Adriatic, ki je nedavno prevzela distribucijo vozil znamk Renault, Dacia, Nissan in Alpine v Sloveniji.

“Oblikovalska ekipa pod vodstvom Gillesa Vidala, direktorja oblikovanja znamke Renault, je na novo in v modernem duhu interpretirala ikonični model, ki je pustil svoj pečat na šestdesetih, sedemdesetih in osemdesetih letih preteklega stoletja,” so zapisali. Dodali so, da bo razstavni prototip naslovil tudi mlajše generacije s slavljenjem 25. obletnice solidarnostnega srečanja 4L Trophy.

Podrobnosti ne razkrivajo. Spletni portali navajajo, da bo katrca popolnoma električni model, ki bo temeljil na platformi za kompaktna električna vozila CMF-BEV.

Renault je katrco začel izdelovati leta 1961 kot odgovor na Citroenov model 2CV, v Sloveniji znan tudi kot spaček, v želji širokemu krogu ljudi ponuditi dostopno prevozno sredstvo. Model so nazadnje izdelovali le še v tovarni Revoz v Novem mestu. Katrca se je konec leta 1992 s proizvodnega traku umaknila novemu modelu clio, katerega proizvodnja je v Revozu stekla spomladi 1993. Zadnja katrca iz Novega mesta je bila namenjena zbirki Tehniškega muzeja Slovenije.

STA
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button