FotoŠport

Shark Urbani gladiator 2019 premagal vse ovire

Športno obarvan konec tedna v štajerski prestolnici se je končal s premagovanjem ovir urbanih gladiatorjev

Športno društvo Maribor sport fest je, kot smo že vajeni iz preteklih let, ponovno organiziralo nabor športnih dogodkov združenih pod naslovom Maribor sport fest 2019. Letos se je premierno odvil Biznis run, ki se je zgodil v petek. V soboto je prišel na vrsto 3. tradicionalni Nočni tek. V nedeljo pa je dogajanje zaključil Shark Urbani gladiator. Poskrbljeno je bilo tudi za najmlajše športnike, ki so se lahko udeležili otroškega teka in Malega gladiatorčka. Dogodki poudarjajo druženje, zabavo in zdrav način življenja. Prisotna pa je tudi zdrava mera tekmovalnosti.

Urbani gladiator, Shark Urbani gladiator 2019, Maribor sport fest,
Lepo vreme in slikovito okolje sta poskrbela za enkratno doživetje tekmovalcev.

Shark Urbani gladiator Maribor 2019 je že tretja tovrstna izvedba tega zabavnega, a tudi zahtevnega športnega dogodka. Gre za ekipni izziv namenjen skupinam od enega do desetih posameznikov vseh starosti in stopenj pripravljenosti. Čeprav gladiatorstvo zveni kot bolj moška stvar, predstavnic ženskega spola med sodelujočimi ni manjkalo.

Tri različno težavne trase

Ekipe skupaj premagujejo traso posejano z različnimi ovirami. Na izbiro so imeli tri različno težavne trase z dolžinami 7 km, 11 km in 16 km. Na poti so jih čakale ovire kot so preskakovanje preko ograj, lovljenje ravnotežja z gumo nad glavo,  plezanje čez steno, vlečenje in prevračanje gum, hoja po “štengah”, plazenje pod električnim pastirjem, puzanje po blatu, nošenje bremen, vlečenje bremen, preskok ognja, hoja z hoduljami … Dogodek ni tekmovalnega značaja, zato tudi čas ni pomemben. V ospredju je druženje in grajenje ekipnega duha.

Štart in cilj tekmovanja je potekal na Grajskem trgu. S štartom ob enajsti uri so se začele ekipe podajati na progo v trideset sekundnih intervalih. Že na štartu je vladalo dobro vzdušje. Skupine so bile v glavnem opremljene v ujemajoča se športna oblačila in jasno je bilo, da je v ospredju zabava. Naklonjeno je bilo tudi vreme, ki je gladiatorje pospremilo z nekaj sončnimi žarki.

Lepo vreme in slikovito okolje sta poskrbela za enkratno doživetje tekmovalcev.
V cilju so utrujenost skrli široki nasmehi.

Najhitrejši so začeli v cilj prihajati čez dobro uro in pol. Tekmovalci so bili blatni in preznojeni, nekateri celo z raztrganimi majicami. Vsi brez izjeme pa z velikimi nasmehi na obrazih, ki so zakrili kakršnekoli znake utrujenosti. Po vzdušju v cilju sodeč je bila trasa mačji kašelj. Ob prihodu v cilj so tekmovalci prejeli praktična darila. Vsak je bil nagrajen z medaljo, diplomo in tretjino gladiatorskega ščita, ki ga lahko dopolni z udeležbo na sorodnih gladiatorskih dogodkih v Celju in Portorožu. Poskrbljeno je bilo tudi za okrepčilo, tako na progi kot v cilju.

Shark Urbani gladiator je še enkrat dokazal, da gre za izjemno zabavno dogodivščino, ki je izvrstna priložnost za teambuilding, druženje s prijatelji ali zgolj športno rekreacijo. Hkrati pa trasa vodi skozi znamenite točke Maribora in je za tuje goste zanimiva priložnost za spoznavanje štajerske prestolnice.

 

Vid JERČIČ
Patrik KOCIPER

Sorodni članki

Back to top button