Tehnologija

Telefon, ki se odpre kot knjiga

Samsung predstavil prepogljiv telefon.

Južnokorejski proizvajalec pametnih telefonov Samsung je pred dnevi na razvojni konferenci v San Franciscu predstavil prototip pametnega telefona, ki se ga odpre kot knjigo.

Na sprednji strani prototipa, ki ga je Samsung predstavil pred približno 5000 razvijalci programske opreme in partnerskih podjetij, je mogoče najti razmeroma majhen zaslon z diagonalo 11,6 centimetra, medtem ko glavni zaslon v razprtem stanju meri 18,5 centimetra.

V zloženem stanju je mogoče napravo uporabljati kot običajen pametni telefon. Ko jo uporabnik razpre, pa se aplikacija, ki jo takrat uporablja, preseli na bistveno večji zaslon, ki ga pri Samsungu imenujejo Infinity Flex. Na tem zaslonu je seveda mogoče prikazati veliko več informacij in vsebin kot pa na manjšem. To ni uporabno le za fotografije, video posnetke in igrice, pač pa npr. tudi za aplikacije z novicami, ki lahko prikažejo precej več sporočil.

Analitiki so sicer pričakovali predstavitev že čisto pravega prepogljivega pametnega telefona, a so dočakali le tehnologijo, na kateri bo ta temeljil.

Še bolje: kot so sporočili iz Samsunga, je mogoče na razprti napravi uporabljati do tri aplikacije hkrati, in sicer ne da bi to postalo nepregledno. Za bolj udobno uporabo naj bi poskrbel nov dizajn vmesnika One UI. Poleg tega je Google napovedal, da bo prihodnja različica njegovega operacijskega sistema podpirala tudi prepogljive telefone.

Kako bo novi pametni telefon videti, še ni znano. Samsung je namreč na razvojni konferenci prototip predstavil tako, da razen zaslona ni bilo mogoče videti skoraj ničesar drugega. Prav tako ni znano, kdaj naj bi novi pametni telefon prišel na trg.

Začetek prodaje sicer ne bi smel biti zelo daleč. Samsung namerava namreč z množično proizvodnjo zaslona Infinity Flex začeti »v prihodnjih mesecih«. Analitiki zato prvi Samsungov prepogljivi pametni telefon pričakujejo v letu 2019.

Ker je zaslon Infinity Flex platforma naslednje generacije, so pri Samsungu vse navzoče na razvojni konferenci pozvali k sodelovanju. Če njihove aplikacije ne bodo ustrezne, bo tudi prepogljivi telefon le prazna naprava brez prave vsebine.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGSTA
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780SDC18

Sorodni članki

Back to top button