Tehnologija

Prenosniki Huawei odslej tudi v Sloveniji

Od danes naprej je na voljo nova serija prenosnih računalnikov Huawei. V družbi izpostavljajo predvsem povezljivost prenosnikov z njihovimi drugimi pametnimi napravami.

“S prenosniki Huawei se tudi v Sloveniji podajamo v nov segment. Najbolj zahtevnim uporabnikom je na kožo pisan Matebook Pro X. Matebook 13 je vsestranski in se odlično znajde tako pri profesionalnih nalogah kot zabavnih vsebinah. Oba predstavnika serije D pa sta super izbira za družinski računalnik, ki ga lahko koristijo vsi člani gospodinjstva,” je povedal direktor slovenske podružnice Huaweija Matjaž Kermelj.

Direktor marketinga za Hrvaško in Slovenijo Norman Müller poudarja, da so s prenosniki postavili “še zadnji košček sestavljanke napredne povezljivosti med napravami Huawei”. “Prenosniki Matebook tako skupaj s telefoni serije P in Mate, tablicami Matepad in pametnimi urami Watch GT tvorijo celosten ekosistem,” je dodal.

Na prenosnih računalnikih je mogoče sodelovanje na več zaslonih hkrati. Ob tem pa se lahko zunanje naprave, kot so tipkovnica, kamera, mikrofon in miška, uporabljajo tudi na telefonu. Na ta način lahko prenosni računalniki delijo aplikacije s telefonom. S tem po navedbah Huaweija pripomorejo k bolj učinkoviti uporabi naprave, zlasti pri poslovnih opravilih.

Paradni konj v seriji je Matebook Pro X. Ta se med drugim ponaša z najnovejšim Intelovim procesorjem in zmogljivo grafično kartico Nvidia Geforce MX250. Uporabniki imajo z njim na voljo 16 GB delovnega spomina in 1 TB notranjega pomnilnika, ki ga spremlja še pogon SSD.

Zaslon se ponaša z zelo tankimi robovi in pokriva 91 odstotkov površine prednje ploskve. Matebook Pro X ima tudi nestandardno razmerje stranic tri proti dve. Po navedbah proizvajalca to pripomore k boljši produktivnosti in olajša delo.

 

 STA
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button