Šport

Matic Hren do srebra v klasičnem powerliftingu

Matic Hren, član ŠD Thorium in študent Ekonomsko poslovne fakultete, Univerze v Mariboru, je kot edini predstavnik slovenskih univerz uspešno nastopil na Univerzitetnem svetovnem pokalu v klasičnem powerlfitingu. 24-letni študent je skupno osvojil kar 5 medalj.

Med 22. in 27. julijem je v Tartuju v Estoniji potekal Univerzitetni svetovni pokal v klasičnem powerlifitngu. Po izjemno uspešnem nastopu slovenske odprave štirih tekmovalcev na lanski izvedbi tovrstnega tekmovanja je Matic Hren lansko 4. mesto uspel nadgraditi v srebrno medaljo. Z dvignjenimi 730 kg je osvojil 2. mesto v skupnem seštevku kategorije do 120 kg.

Matic Hren je na pokalu osvojil kar 5 medalj, izboljšal pa je dva lastna državna rekorda.

Dvigi 255 kg počepa (3. mesto), 180 kg potiska s prsi (2. mesto) in 295 kg mrtvega dviga (2. mesto). Ti uspehi so mu prinesli še tri medalje v posameznih disciplinah. S čimer izboljšana lastna državna rekorda v seštevku in potisku s prsi v kategoriji do 120 kg.

”Ob raznoliki udeležbi na letošnjem svetovnem pokalu mi je uspel cilj, ki sem si ga zadal – osvojiti stopničke v skupnem seštevku v moji kategoriji. Vse se je zgodilo tako hitro, da sploh nisem imel časa razmišljati. Zato sem še toliko bolj vesel, da kot predstavnik Univerze v Mariboru domov prinašam pest odličij.” je povedal Hren, ki je bil zelo zadovoljen z doseženo uvrstitvijo.

Nekoliko manj je bil zadovoljen z dvignjeno težo: ”Zaradi nizkega števila tekmovalcev v najtežjih kategorijah in izostanka dveh madžarskih predstavnikov je tekmovanje potekalo zelo hitro in vsi nastopajoči smo se z osebnega vidika morali zadovoljiti z malce slabšimi dvigi.

V njegovi kategoriji je sicer slavil Litovec Stasiulis (815 kg, Univerza Mykolas Romeris), tretji je bil Dan O’Leary (720 kg, Univerza v Exeterju).

 

 SUSA
 PLZS

Sorodni članki

Back to top button