Šport

Športnik leta po izboru športnih novinarjev Messi, Dončić med top deset

Košarkar Luka Dončić se je uvrstil v prvo deseterico najboljših športnikov leta 2019 po izboru Mednarodnega združenja športnih novinarjev. Za najboljšega športnika leta so novinarji tokrat izbrali argentinskega nogometaša Lionela Messija, med športnicami pa že drugo leto zapored ameriško telovadko Simone Biles.

Luka Dončić je na lestvici najboljših športnikov leta 2019 po izboru novinarjev zasedel deveto mesto. Na seznamu je 32 športnikov, med njimi sta poleg Ljubljančana le še dva košarkarja: Američan Stephen Curry na 23. mestu ter Španec Rudy Fernández na 31. mestu.

Messi, Simone Biles in Liverpool so najboljši po mnenju športnih novinarjev.

Messi je dolgo vodilnega na lestvici najboljših športnikov, kenijskega tekača na dolgeproge Eliuda Kipchogeja, izrinil na drugo mesto. Tretje mesto si je prislužil španski teniški igralec Rafael Nadal.

Četrto mesto je zasedel portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo, sledijo britanski dirkač formule 1 Lewis Hamilton, nizozemski nogometaš Virgil van Dijk, avstrijski alpski smučar Marcel Hirscher in madžarski plavalec Kristof Milak. Za Dončićem na devetem mestu prvo deseterico zaokrožuje kolumbijski kolesar Egan Bernal.

Med športnicami najboljša gimnastičarka Biles, Liverpool najboljša ekipa

Simone Biles je bila najboljša športnica že lani. Na drugem mestu ji sledi ameriška nogometašica Megan Rapinoe, na tretjem pa atletinja z Jamajke Shelly Ann Fraser-Pryce.

Liverpool je v glasovanju novinarjev za najboljšo ekipo prejel največ glasov, za njim pa so se zvrstili svetovne prvakinje ženska nogometna reprezentanca ZDA, svetovni prvaki v ragbiju – reprezentanca JAR in moška odbojkarska reprezentanca Brazilije.

Športni novinarji so za dogodek z najboljšimi pogoji dela izbrali atletsko svetovno prvenstvo v Dohi, temu sledi žensko nogometno SP v Franciji, teniški turnir v Wimbledonu, finale UEFA lige narodov in svetovno prvenstvo v sabljanju v Budimpešti.

 

STA
Tuomas Vitikainen [CC BY-SA 4.0], via Wikimedia Commons (cropped)

 

 

Sorodni članki

Back to top button