PriložnostiŠtipendije

Tudi letos 15 štipendij za obisk Evropskega Foruma Alpbach 2023

Neprofitna organizacija Klub Alpbach Senza Confini bo podelila tudi letos 15 štipendij za obisk Evropskega Foruma Alpbach.

Štipendije so namenjene študentom in mladim zaposlenim iz regije Alpe Adria, torej Koroške, Severne Italije in Slovenije. Nadejamo si, da bi se čim več Slovencev  – pa ne samo iz Ljubljane – prijavilo na štipendijo.

Tudi letos bo Klub Alpbach Senza Confini podelil štipendije za obisk Evropskega Foruma Alpbach 2023, ki se bo odvijal od 19. avgusta do 2. septembra na Tirolskem. Štipendije so namenjene vsem študentom in mladim zaposlenim od 20. do 30. leta. Prijavite se lahko preko obrazca za štipendije do 31. marca 2023. 

Namen Foruma je obravnavanje najaktualnejših izzivov iz področij politike, gospodarstva in znanosti ter spodbujanje interdisciplinarne debate. Mladim med 18. in 30. letom je namenjen program jutranjih seminarjev, popoldne pa potekajo konference z vrhunskimi govorci in poznavalci omenjenih panog.

Teme letošnjega Foruma so: Rešitve za podnebne spremembe  (The Climate Opportunity), Varnostna vprašanja Evrope (Securing our Future); Izzivi evropskih finančnih trgov  (The Financing of Europe’s Future); Demokracija in vladavina prava (Democracy and the Rule of Law).

Za katerokoli informacijo, kontaktirajte board@senza-confini.com.

Več informaciji na naši strani: Scholarships – Club Alpbach Senza Confini.

UM
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button