Šport

EP za rokometašice: Slovenke danes čaka ena najpomembnejših tekem

Pred slovenskimi rokometašicami je ena najbolj pomembnih tekem na letošnjem evropskem prvenstvu v Sloveniji, Črni gori in Severni Makedoniji. V ljubljanski dvorani Stožice se bodo danes ob 18. uri pomerile z Norvežankami, osemkratnimi evropskimi, štirikratnimi svetovnimi in dvakratnimi olimpijskimi prvakinjami.

Slovenke so z odliko opravile svoje delo v dosedanjem delu zaključnega turnirja. Po štirih odigranih tekmah so v resnih kombinacijah za preboj na najbolj prestižne tekme, izdatna bera točk proti Norvežankam in v sredo proti Madžarkam pa bi jim prinesla celo uvrstitev v polfinale ali tekmo za končno peto mesto.

Izbranke črnogorskega strokovnjaka na slovenski klopi Dragana Adžića so v skupinskem delu v Celju premagale Danke in Srbkinje ter izgubile proti Švedinjam. Po selitvi v Ljubljano pa so v četrtek Slovenke na kolena položile Hrvatice.

Še boljše predstave kažejo imenitne skandinavske rokometašice. V skupinskem delu so v Ljubljani visoko premagale Hrvatice z 32:23, Švicarke z 38:21 in Madžarke z 32:22, v generalki za današnji obračun proti Slovenkam pa so bile v soboto na svoji prvi tekmi v glavnem delu tekmovanja boljše od Švedinj s 27:25.

Tekma bo potekala ob 18. uri v Stožicah. Vstopnice so še na voljo na Eventim.si.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button