NoviceŠport

6 milijonov pozdravilo Argentinske nogometaše, ki so jih reševali s helikopterjem

V Buenos Airesu včeraj niso mogli izpeljati do konca načrtovanega slavja, zato se je Argentinska nogometna zveza opravičila. Nepregledna množica ljudi je ob slavju, ki se je sprevrglo v kaos, ustavila avtobus z nogometnimi svetovnimi prvaki, zaradi česar so morali nogometaše odpeljati s helikopterjem.

Navijači so se skušali vkrcati na avtobus

Po ocenah argentinskih medijev se je na ulicah glavnega mesta zbralo med pet in šest milijonov ljudi, ki so si želeli videti Lionela Messija in ostale nogometaše od blizu. Je pa preveliko število razgretih navijačev povzročilo kaos in nevarne prizore na dan, ko je argentinska vlada razglasila dan slavja nekaj manj kot 48 ur po zmagi na svetovnem prvenstvu v Katarju nad Francijo.

Posnetki na družbenih omrežjih so pokazali, kako so se navijači skušali vkrcati na argentinski avtobus, ko se je ta prebijal po načrtovani poti. Kasneje so to pot opustili, prekinili slavje ter za nogometaše organizirali nekakšno alternativo s preletom helikopterjev.

“Svetovni prvaki so morali celotno traso prepeljati s helikopterji, ker je bilo to zaradi eksplozije ljudskega veselja na kopnem nemogoče. Praznujmo v miru in jim izkažimo svojo ljubezen in občudovanje,” je na Twitterju zapisala Gabriela Cerruti, tiskovna predstavnica argentinskega predsednika Alberta Fernandeza.

Predsednik Argentinske nogometne zveze Chiqui Tapia pa se je kasneje opravičil, še pred tem pa potrdil, da nogometaši niso mogli priti do ikoničnega obeliska v središču Buenos Airesa.

“Ne dovolijo nam, da bi pozdravili vse ljudi, ki so bili ob obelisku,” je zapisal Tapia na družbenih omrežjih. “Isti varnostni organi, ki so nas pospremili, nam ne dovolijo, da bi šli naprej. Tisoč opravičil v imenu vseh šampionskih igralcev. Škoda,” je še dodal.

Evforična množica je spremljala avtobus od letališča naprej

Evforija v Argentini se je začela že sredi noči, ko je ekipa s pokalom prispela na glavno letališče v Buenos Airesu. Čeprav je bila ura 2:30 po lokalnem času, je nogometaše tam pričakala množica ljudi. Mimo nje se je dvonadstropni avtobus skoraj dve uri prebijal do hotela, oddaljenega manj kot 1,5 kilometra od letališča.

Tam so nogometaši in strokovno vodstvo, ki so z dvema letaloma potrebovali več kot 20 ur, da so s postankom v Rimu prišli iz Katarja, preživeli naslednje ure. Ob 12. uri po lokalnem času se je začela mimohod, poimenovan La Scaloneta po selektorju Lionelu Scaloniju, do središča prestolnice Argentine.

Zaradi varnosti udeležencev, predvsem nogometašev in spremljevalcev na avtobusu, so argentinski mediji in Nogometna zveza Argentine večkrat spremenili podatke o poti avtobusa. Avtobus z nogometaši je za 12 kilometrov poti, kar je manj od polovice predvidene, potreboval več kot tri ure, zato je policija sprejela odločitev, da nogometaše evakuira s helikopterji, je v torek poročal El Clarin iz Buenos Airesa.

Po pisanju istega medija so nogometaši preleteli središče prestolnice in zahtevali, da se z navijači vendarle srečajo ob obelisku na glavni aveniji v mestu.

Do tega ni prišlo, saj je argentinska nogometna zveza na prošnjo policije prekinila parado zaradi več nesreč med navijači na poti avtobusa. Več jih je zgrmelo z dreves, nekaj tudi s prometnih znakov oziroma semaforjev, ter z mosta na avtobus, je v torek poročal športni časnik Ole iz Buenos Airesa.

Messi še naprej podira rekorde – tokrat na Instagramu

Lionel Messi je dosegel nov mejnik tudi na Instagramu. Objava 35-letnega Argentinca s fotografijami, na katerih se s pokalom za naslov veseli po nedeljski zmagi v finalu mudniala proti Franciji, je prejela že več kot 68 milijonov všečkov na družbenem omrežju in trend še narašča.

S tem je Messi, ki se je v zapisu zahvalil za podporo družini in vsem navijačem Argentine, prehitel objavo fotografije jajca z računa world_record_egg, ki je doslej veljala za najbolj všečkano objavo na Instagramu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

STA
Twitter

Sorodni članki

Back to top button