Šport

Rok Ažnoh je postal mladinski svetovni prvak v smuku

Mladinsko svetovno prvenstvo v St. Antonu se je za Slovence začelo fantastično. Rok Ažnoh je namreč v prvi disciplini, smuku postal svetovni mladinski prvak. Vse tekmece je premagal prepričljivo, Francoz Alban Elezi Cannaferina je zaostal točno pol sekunde, Švicar Livio Hiltbrand na tretjem mestu pa 82 stotink sekunde.

Rok Ažnoh je tretji slovenski moški tekmovalec, ki je osvojil naslov svetovnega prvaka v smuku v mladinski konkurenci, pred tem je to uspelo Roku Perku leta 2005 in Boštjanu Klinetu leta 2011. Ilka Štuhec je bila 2008 svetovna prvakinja v smuku med mladinkami.

V slovenskem strokovnem štabu so Ažnoha uvrščali med favorite današnje tekme. S številko 13 je drvel po progi in v cilju uro ustavil s časom 55,06 sekunde, kar je na koncu izkazalo za daleč najboljši čas tekmovanja.

“Vožnja je bila zelo dobra. Uspelo mi je popraviti napake iz treninga. Nekako sem uspel vizualizirati super vožnjo in sem jo uspel tudi pokazati, sem vesel,” je za Smučarsko zvezo Slovenije dejal mladi slovenski smukač.

Zdaj 20-letni Korošec je opozoril nase že leta 2020 na olimpijskih igrah mladih v Lozani z drugim mestom na superveleslalomu na progi na smučišču Les Diablerets.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rok Aznoh (@rokaznoh)

rok

“Delal je za to in bil danes nagrajen”

Smukaška zmaga mu daje dodatno spodbudo. “Z zmago lahko jutri (danes v petek, op. u.) še bolj napadem na superveleslalomu. Tudi cela sezona bo še zelo dolga in si lahko obetam še nekaj dobri rezultatov do konca marca,” je bil smel v napovedih član smučarskega kluba Maribor Branik, doma iz Kotelj pod Uršljo goro.

“Rokova vožnja je bila danes vrhunska. Bil je zelo osredotočen in praktično brez kakršnekoli napake. Glede na to, da je bil smuk zelo kratek in je prišel s tako prednostjo v cilj, sem takoj vedel, da bo postal svetovni prvak,” je bil zadovoljen vodja slovenskih smučarskih reprezentanc Janez Slivnik.

“Je zelo priden in je delal za vse to. Danes je bil nagrajen in sedaj imamo svetovnega prvaka v smuku. Gre za zelo težko disciplino in težko je konkurirati vsem največjim nacijam. Pokazalo se je, da imamo v Sloveniji dovolj znanja tudi za to disciplino. To je dober motiv za naprej za njega in ostale,” je še dejal Slivnik.

Drugi slovenski predstavnik Nejc Zidarn je zasedel 40. mesto, zaostal je tri sekunde in tri desetinke.

STA
Facebook

Sorodni članki

Back to top button