PriložnostiTehnologija

Te zanima kibernetska varnost? Prijavi se na bootcamp

Pod okriljem Urada vlade za informacijsko varnost bo tudi letos potekal bootcamp za dijake in študente, na katerem bodo sodelujoči lahko dobili možnost zastopati Slovenijo na Evropskem tekmovanju kibernetske varnosti na Dunaju.

Pod okriljem Urada vlade za informacijsko varnost bo tudi letos potekal bootcamp za dijake in študente. Na bootcampu bodo mentorji udeležencem predali svoje znanje in izkušnje ter jim predstavili različne oblike napadov in obramb informacijskih sistemov. Poleg predavanj bodo organizirali tudi druge aktivnosti, preko katerih se bodo udeleženci med seboj še bolje spoznali.

Bootcamp, ki bo potekal med 16. 8. in 19. 8. 2022 v Portorožu, bo organiziran za dijake in študente, stare med 14 in 25 let. Najboljši posamezniki pa bodo imeli možnost zastopanja Slovenije na Evropskem tekmovanju kibernetske varnosti na Dunaju.

V kolikor si zainteresiran, da se udeležiš bootcampa in se hkrati poteguješ za mesto v slovenski ekipi, izpolni anketo.

Pohiti, prijave so možne le do 21. junija 2022.

Evropsko tekmovanje kibernetske varnosti

Slovenija se bo letos že drugič udeležila tekmovanja European Cybersecurity Challenge (ECSC). ECSC je pobuda Agencije Evropske unije za kibernetsko varnost (ENISA) v sodelovanju s 26 evropskimi državami.

Njihov cilj je spodbujati talente na področju kibernetske varnosti po vsej Evropi in povezati posameznike z visokim potencialom z vodilnimi organizacijami v industriji. S tekmovanjem želijo spodbujati nadarjene mlade strokovnjake za informacijsko tehnologijo že v zgodnji fazi njihovega razvoja, kar jim bo omogočilo, da bodo lahko kasneje uspešni kot nujno potrebni strokovnjaki v globalnih organizacijah.

Slovenijo bo zastopala ekipa 10 članov, starih med 14 in 25 let.

Mlad.si, Kibertalent.si
Mlad.si

Sorodni članki

Back to top button