Priložnosti

Povabilo prostovoljcem k zagotavljanju pomoči pri varovanju otrok

Organizacije in prostovoljce v mladinskem sektorju Urad RS za mladino (URSM) vabi, da se odzovejo pozivu za pomoč pri preprečevanju širjenja COVID-19.

Organizacije in prostovoljce v mladinskem sektorju vabimo, da se odzovejo pozivu za pomoč pri preprečevanju širjenja COVID-19. V danih okoliščinah, ko se srečujemo z drastičnimi spremembami v našem vsakodnevnem javnem življenju zaradi soočanja s širitvijo bolezni COVID-19. Ko je solidarnost in medsebojna pomoč še toliko bolj potrebna, je prav, da vsak po svojih močeh prispevamo k umiritvi in rešitvi nastale situacije.

Številni se zaradi narave njihove službe in sprejetih ukrepov soočajo z vprašanjem varstva svojih otrok. Dajmo jim pri tem pomagat. Mladinski sektor se je v preteklosti že večkrat izkazal s svojim socialnim čutom, nesebičnostjo in solidarnostjo. Tudi tokrat verjamemo, da smo tega sposobni.

Zato vas vabimo, da se organizacije ter prostovoljke in prostovoljci odzovete povabilu ter javite občinskim štabom civilne zaščite in tako prispevate k temu, da se naša življenja čim prej vrnejo v ustaljene tirnice.

KONTAKT CIVILNE ZAŠČITE MARIBOR: (02) 220 14 28, civilna.zascita@maribor.si

V okoliščinah hitrega širjenja nalezljive bolezni COVID-19 Vlada Republike Slovenije sprejema številne ukrepe z namenom preprečevanja njenega širjenja. Ukrepi močno vplivajo na vsakodnevno javno življenje. Eden izmed ukrepov je tudi prepoved zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih zavodih, ki začne veljati s 16. marcem 2020.

Vrtci, osnovne šole, osnovne šole s prilagojenim programom, glasbene šole, srednje šole, višje strokovne šole, univerze in samostojni visokošolski zavodi, domovi za učence, dijaški domovi, študentski domovi, organizacije za izobraževanje odraslih do preklica ostajajo zaprti.

Do nadaljnjega je ukinjeno kakršnokoli organizirano varstvo otrok. Saj je širjenje virusa COVID-19 najintenzivneje prav preko najmlajših. Neposredno ogroženo pa je tudi vse zaposleno osebje.

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Simona Kustec ob tem lepo prosi za razumevanje in vse iskreno naproša, da navodilu v celoti sledijo in dodaja: »Le če bomo dosledno izvrševali navodila, bomo Slovenke in Slovenci premagali tudi to izredno situacijo, ki je, verjamem, za vse nas skrajno neprijetna in težka. Toplo naprošam vse tiste, ki lahko družinam z otroki, ki potrebujejo varstvo, priskočite na pomoč pri varovanju njihovih otrok – še posebej imam v mislih otroke, katerih starši morajo biti v službah po bolnišnicah, policiji in vojski – da to storite. To naj niso starejši ljudje oziroma tisti, ki so v primeru korona virusa v rizični skupini.«

 

Urad RS za mladino
 Pixabay

Sorodni članki

Back to top button