Šport

Pogačar: Zdaj gre za pošten boj, saj je Jonas v odlični formi

Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je bil pol kolesa oddaljen od druge zmage na letošnji dirki po Franciji. Kljub napadu in večji prednosti okoli 25 km pred ciljem pa je moral na koncu v sprintu priznati premoč branilcu lanske zmage Jonasu Vingegaardu. Pogačar se je danes prepričal, da je Danec v odlični formi.

Vingegaard (Visma-Lease a Bike) je na koncu po 211 km v sprintu najboljše dvojice dobil 11. etapo od Evaux-les-Bainsa do Le Liorana za pol kolesa, potem ko je za Pogačarjem že zaostajal dobrih 30 sekund pred zadnjima dvema vzponoma.

Vseeno je Pogačar v prvem odzivu za organizatorje dejal, da je za njim dober dan. “To je bil zelo dober dan. Naša ekipa je opravila odlično delo. Na Puy Mary sem se počutil odlično in poskusil z napadom. Jonas je bil odličen na drugem klancu in nato sva skupaj prišla do cilja.”

Po napadu okoli 600 m pred vrhom Puy Maryja si je nato s spustom vred nabral okoli 30 sekund naskoka pred Vingegaardom in ostalimi, a je Danec to razliko nadoknadil do vrha Pertusa, kjer so delili tudi bonifikacijske sekunde. Te je vzel Slovenec.

Karavano konec tedna čakata zahtevni pirenejski etapi. Ob vseh drugih pasteh kolesarje čakata sobotni ciljni vzpon na Pla d’Adet (10,6 km/7,9 %) ter nedeljski do Plateau de Beilla (15,8 km/7,9 %).

V seštevku ima 1:06 minute naskoka pred Remcom Evenepoelom (Soudal Quick-Step), ki je v etapi zasedel tretje mesto s 25 sekundami zaostanka. Takšno razliko so po padcu v zadnjih treh kilometrih pripisali tudi drugemu Slovencu Primožu Rogliču, ki zdaj v skupnem seštevku na četrtem mestu zaostaja 2:15 minute.

Ostali Slovenci na Touru so imeli danes drugačne vloge. Jan Tratnik (Visma-Lease a Bike) je etapo končal na 48. mestu s 23 minutami zaostanka. Še okoli četrt ure več sta zaostala 139. Luka Mezgec (Jayco AlUla) in 143. Matej Mohorič (Bahrain-Victorious). V skupnem seštevku je Tratnik 75., Mezgec 119. in Mohorič 130.

STA
Le Tour de France Facebook

Sorodni članki

Back to top button