IzobraževanjeNovice

Delovno-motivacijski vikend tutorjev izobrazil in povezal tutorje

V petek, 17. novembra je Oddelek za univerzitetno politiko in izobraževanje ŠOUM za tutorje osmih fakultet organiziral Delovno-motivacijski vikend tutorjev v Ribnici na Pohorju. Njegov namen je predstavitev, medsebojno spoznavanje tutorskih ekip in izobraževanje, ki tutorje opremi s kompetencami za izvajanje njihovega dela.

Od snemanja videev do sipanja svetlobe

V soboto so potekale delavnice, ki so jih tutorske ekipe pripravile za svoje sovrstnike. Prvo delavnico so izvedli tutorji iz Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, in sicer na temo kratkotrajnih video vsebin. Po kratki predstavitvi tematike je morala vsaka ekipa morala posneti svoj video na izžrebano temo. Nastali so odlični izdelki, ki so udeležence nasmejali do solz.

Program se je nadaljeval z delavnico o spominu in tehnikah za njegovo izboljševanje, ki so jo pripravili tutorji Filozofske fakultete. Temo so predstavili s pomočjo najrazličnejših praktičnih primerov, ki so jih lahko preizkusili tudi ostali udeleženci in na koncu delavnico zaokrožili z vodeno meditacijo.

Sledila je delavnica Fakultete za naravoslovje in matematiko. Tutorska ekipa omenjene fakultete je pripravila delavnico na temo sipanja svetlobe. Ta pojav so jasno razložili na primerih iz vsakdanjega življenja in ga s praktičnim poskusom pokazali tudi v živo. Po zaključeni delavnici je sledilo kosilo in nekaj prostega časa, da so si tutorji lahko nabrali novih moči za preostanek popoldneva.

tutorji, tutorjev

Kaj je elevator pitch, kaj so Peltonove turbine in kako dobro poznaš pravo?

Po kosilu so se predstavili tutorji Ekonomsko-poslovne fakultete z delavnico, ki nas je izobrazila o elevator ptich-u. Tutorjem so najprej podali nekaj teoretičnih osnov, nato pa je morala vsaka izmed tutorskih ekip predstaviti en izdelek in o njem čim bolj prepričati ostale. Izkazalo se je, da imamo med tutorji kar nekaj talentiranih govorcev, za kar so bili ob koncu svojega govora nagrajeni z močnim aplavzom.

Nadaljevali so z delavnico tutorjev Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede, ki so pripravili kviz Kahoot. V njem so razbijali mite, ki se pojavljajo v kmetijstvu in podajali še dodatne zanimive informacije.

tutorji, tutorjev

Delavnico, ki je sledila so pripravili tutorji Pravne fakultete. V njej so predstavili primere iz področij kazenskega, obligacijskega, stvarnega, delovnega, dednega, mednarodno-kazenskega in ustavnega prava. Da bi omenjena področja čim bolje razumeli, so tutorskim ekipam razdelili primere pravnih situacij, ki jih je bilo potrebno na premišljen način razrešiti.

Temu je sledila delavnica tutorjev Fakultete za strojništvo. Pripravili so predstavitev Peltonove turbine, ki so jo tutorske ekipe na koncu tudi izdelale iz lesenih žličk in zamaškov.

Kot zadnji so svoje veščine predstavili tutorji Fakultete za organizacijske vede. Njihova delavnica je zadevala tematiko učinkovite komunikacije in reševanja konfliktov, ki so jo odlično predstavili in podkrepili s praktičnimi primeri, o katerih so tutorji v skupinah diskutirali. Sledila je večerja, po kratkem počitku pa še teambuilding igre. Nazadnje so tutorstvu zapeli za rojstni dan in večer zaokrožili z druženjem vseh tutorskih ekip.

tutorji, tutorjev

Za na konec pa še trivia!

Naslednje jutro se je začelo z okusnim zajtrkom, sledilo pa je izobraževanje o organiziranosti ŠOUM. Da bi tutorje čimbolj motivirali k spoznavanju organizacije, so njihovo znanje na koncu preverili s trivio. Tutorji znotraj ekip so se reševanja lotili zelo zagnano, kar se je izkazalo pri njihovih izjemnih rezultatih. Zmagovalci trivie, tutorji Pravnefakultete, so na koncu prejeli praktične nagrade. Po končanem izobraževanju in kosilu se je Delovno-motivacijski vikend tutorjev že približeval koncu, zato so se v zgodnjih nedeljskih popoldanskih urah odpravili nazaj proti Mariboru.

Lucija Kolenc
Tim Kokalj

Sorodni članki

Back to top button