PotovanjePriložnosti

Društvo VTIS pripravlja Prvi VTIS – dogodek za mlade, ki si želijo v tujino

Društvo VTIS v sodelovanju Javnim štipendijskim, razvojnim, invalidskim in preživninskim skladom Republike Slovenije pripravlja uporaben dogodek za bodoče študente in raziskovalce, ki se nameravajo prvič podati na študij ali raziskovanje v tujino.

Dogodek Prvi VTIS 2023 bo potekal v četrtek, 10. avgusta 2023, ob 17.30 uri in ponuja obilico zanimivih in koristnih informacij za vse, ki jih zanimata življenje in delo v tujini.

Kaj se bo dogajalo?

Na dogodku bodo članice in člani Društva VTIS delili svoje neprecenljive izkušnje z odhodom na študij in delo v različnih državah. Udeleženci bodo iz prve roke izvedeli vse, kar jih zanima o selitvi in življenju v tujini. To bo priložnost za postavljanje vprašanj in pridobivanje dragocenih nasvetov, ki bodo olajšali prilagajanje na tuje okolje.

Dogodek Prvi VTIS 2023 bo potekal v veliki dvorani na Dunajski cesti 22, s pričetkom ob 17.30 uri.

Poleg neposrednih izkušenj bodo udeleženci imeli priložnost tudi za mreženje s slovenskimi alumni tujih univerz. To bo odlična priložnost za spoznavanje ljudi, ki so že doživeli to, kar se udeležencem še obeta. Povezovanje s kolegi, ki so že zakorakali na mednarodno pot, jim bo odprlo vrata do novih priložnosti in idej.

Program:

17.15 – 17.30 – Prihod udeležencev
17.30 – 17.45 – Pozdrav in predstavitev gostov ter partnerjev dogodka
17.45 – 18.15 – Okrogla miza z govorci:

  • Eva Brank: študentka psihologije na Groningenski univerzi
  • Kaja Škerlj: MSc na Lehigh University
  • Jan Breznikar: MBA na Esade Business School, Barcelona
  • Maša Urbanija: študentka na Inholland University of Applied Sciences

18.15 – 18.30 – Predstavitev partnerja društva (Better)
18.30 – 20.00 – Druženje in pogostitev

Informacije tudi o štipendiranju v tujini

Na dogodku ne bo manjkalo informacij o možnostih štipendiranja v tujini. Predstavnica sklada bo na voljo za vsa vprašanja glede različnih štipendij, s čimer bo udeležencem odprla pot do finančne podpore pri njihovi mednarodni izkušnji.

Partner dogodka, podjetje Better, bo prav tako predstavilo možnosti sodelovanja in zaposlitve v tujini, kar bo udeležencem odprlo nova vrata na profesionalnem področju.

Po uradnem delu dogodka se bodo udeleženci imeli možnost sprostiti in neformalno družiti z ostalimi. To bo čas za izmenjavo vtisov, navezovanje stikov in sproščeno nadgradnjo novo pridobljenega znanja. Več informacij o dogodku najdeš tukaj. Prijaviš pa se lahko na tej povezavi.

Mlad.si
Mlad.si

Sorodni članki

Back to top button