Kulsko

Brigadirji zmagali!

Gradovi kralja Matjaža.

Na 27. ponovitvi dogodka Gradovi kralja Matjaža je po izboru legendarnega kralja Matjaža in po izboru strokovne komisije, nagrado za najlepši grad dobila ekipa Študentske delovne brigade.

Letošnjega dogodka Gradovi kralja Matjaža se je udeležila tudi ekipa Študentske delovne brigade. Njihova kreacija predstavlja vhod v rudnik, pred katerim stoji rudar in pa rudniški voz, ki je poln rude. Brigadirji so se projekta lotili premišljeno, kajti pred prijavo so dodobra premislili o strategiji izdelave najlepše mojstrovine.

Brigadirji bodo naslednje leto branili naslov.

Vlado Vučič, vodja ekipa in dolgoletni brigadir Študentske delovne brigade, je za Dostop.si povedal: »Ekipno smo želeli izpolniti še en cilj, in sicer iz snega postaviti skulpturo. Ker smo bili prav vsi pri tem še »zelenci« si nismo znali najboljše predstavljati kaj nas čaka. S pravo mero zabave, zbranosti, dobre volje, zmrznjenih nog in odlične družbe nam je uspelo in to celo tako dobro, da smo pometli s konkurenco.« Kljub temu, da njihov končni izdelek ni bil popoln, je ideja očitno bila zadetek v polno.

Zmagovalna skulptura ekipa Študentska delovna brigada.

»Zmagi primerno smo nazdravili, si segli v roke ter se odločili, da je to bilo 1. tradicionalno grajenje gradov. Se vidimo naslednje leto!« še dodaja Vučič, ki se veseli tako naslednje Študentske delovne brigade, kot tudi novega dogodka Gradovi kralja Matjaža, ko bodo očitno poskušali ubraniti naslov.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGDOSTOP.si / TP
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=660ŠDB
https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGDejan GLAZER

Sorodni članki

Back to top button