Kulsko

S Ponyjem že petič na Vršič

Poženmo hudiča na vrh Vršiča!

Red Bull Goni Pony praznuje pravo (peto) okroglo obletnico! Na začetku jih je bilo nekaj ducatov, nato nekaj sto, lani jih je na Vršič gnalo več kot 1000, le kaj si lahko obetamo letos?!

Nimaš kolesa? Prebrskaj svojo, očetovo in sosedovo garažo! Nimaš retro oprave? Prebrskaj mamino, babičino in taščino omaro! Prijave so odprte!

 

Kdo lahko sodeluje?

Vse kolesarske in kolesarji, ki smo že dopolnili 18 let (rojeni pred 1. junijem 2001).

 

V kaj se spuščate?

Vzpon na Vršič – »kolesarski Triglav«, oziroma obvezna trofeja vsakega resnega slovenskega kolesarja. Merjeno od hotela Lek v Kranjski Gori 13,5 kilometrov vzpona z 801 višinskim metrom na 1611 metrov nad morjem. Naklon do 10,8 %, 24 s kockami tlakovanih serpentin. Lani se je proti Vršiču pognalo 1060 tekmovalcev in tekmovalk.

 

Glavna zvezda dneva

Goni se Pony 2016 - Pony
Na #retro prazniku epskih razsežnosti ne smeš manjkati!

Kolo Pony – Klasika mnogih generacij slovenskih in jugoslovanskih pionirjev ter mladincev že od konca šestdesetih let. Zložljivo kolo z 20-palčnimi obročniki in brez prestav je bilo najboljše darilo ob odličnem šolskem uspehu.

Na petem Red Bull Goni Pony dobrodošla vsa 20-colska pony kolesa, ki ustrezajo tehničnim specifikacijam (klik) — tako legendarne različice iz 20. stoletja kot tudi novi Rogovi Pony-ji letnik 2017 (model Classic).

 

Prijava

Prijava je mogoča izključno prek spletne strani do 29. maja 2019. Cena prijave znaša 20 evrov do 14. aprila, 25 evrov do 22. maja in 50 evrov do 29. maja 2019.

 

Pred vzponom

Uradni začetek Red Bull Goni Pony akcije je ob 8.00 v centru Krajnske Gore (nasproti hotela Ramada) – čas za registracijo, tehnični pregled koles in ocenjevanje retro stila. Ob 14.30 je na sporedu tehnični sestanek. Obvezna prisotnost vseh sodelujočih. Sestanku sledi skupinski odhod proti startni črti na vršiški cesti.

Zaradi spremenjenega prometnega režima udeležencem priporočamo parkiranje na parkiriščih ob vznožju smučarskega centra.

 

Start!

Start Red Bull Goni Pony je na sporedu točno ob 15.00. Startna črta je zarisana na vršiški cesti pred hotelom Lek.

 

Med vzponom

Med vzponom na Vršič tekmovalce na strateško pomembnih mestih pričakujejo štiri okrepčevalnice, kjer je mogoče dobiti vodo in seveda kriiila.

 

Ciljna črta in povratek v dolino

To bo dirka, torej velja, da prvi in prva na vrhu zmagata. Kako pa nazaj v dolino s temi silovito učinkovitimi zavorami? Zadaj torpedo ali po domače »kontra«, ki se rada greje, spredaj čeljust, ki ne vzbuja zaupanja. Tudi spustimo se na kolesih, a z obveznimi postanki za hlajenje in vrsto presenečenj, tako da se ne bo nikomur mudilo.

 

Stil je vse

Strokovna žirija bo ocenjevala tako slogovno primernost kot oblačil kolesarjev. Namig za kostumografijo: zlata leta ponyja so bila pozna šestdeseta, sedemdeseta, tudi še osemdeseta.

 

Pravilnik

 

 Red Bull
 arhiv DOSTOp.si

Sorodni članki

Back to top button