Zabava

Hï Festival z Queen Real Tribute, Mike Vale in drugimi

Zasavje bo za 2 dni postalo prestolnica glasbe, zabave, druženja in ljubezni. Glede na to, da bodo hrib zatresli tudi Queeni, te čaka pravi "mini Woodstock". A najbolje, da se prepričaš kar na lastne oči.

Klub Študentska organizacija Hrastnik – Mladinski Center Hrastnik – Klub B Trbovlje in New Vision Agency, bo že drugo leto zapored na Ojstrem ponudila nekaj drugačnega. 9. in 10. avgusta bo potekal že drugi Hï Festival, ki bo v Zasavje pripeljal ljubitelje odlične glasbe, zabave in druženja.

Hï Festival letos poleg dveh odrov pripravlja tudi mnogo spremljevalnih aktivnosti.

“Hï Festival je živ dokaz, da zasavska mladina trdo dela, se povezuje v lokalnem okolju in poskuša razbiti stereotipe o razvoju regije. Pred manj kot letom in pol je bil Hï Festival le ideja v glavah posameznikov, sedaj pa je vlak, ki se ga ne da več ustaviti. Močan tim in zagnanost sta jedro vsakega projekta!” pravi Jernej Peklar, predsednik Študentske organizacije Hrastnik in vodja organizacijskega tima.

Za petkov vrhunec bo poskrbel Mike Vale

V petek, 9. avgusta, bomo uživali na dveh odrih: New Vision Areni in odru artistov Bass Fighters. Na prvem se bodo predstavile zvezde komercialne radijske glasbe z velikih festivalov. Med drugim bodo nastopili Plastik Funk in Furious Stylez ter najbolj priznana slovenska DJ-ja Mike Vale in Clay Clemens.

Hi Festival, Hi Festival, Knapovska kuhna, Woodstock, Queen Real Tribute, festival, program, program Hï Festival, nastopajoči Hï Festival, kampiranje Hï Festival, kamp Hï Festival, nastopajoči, kampiranje, kamp, program Hi Festival, nastopajoči Hi Festival, kampiranje Hi Festival, kamp Hi Festival, Hï Festival
Hï Freedom @ ŠTUK – Clay Clemens.

Drugi oder pa bo rezerviran za prodoren tim slovenskih artistov. Artisti svojo pot utjuje z izobraževanjem občinstva z alternativnim, a energičnim žanrom elektronske glasbe – “Drum ‘n’ Bass”.

Sobotni mini Woodstock

Na glavnem odru nas čaka mini Woodstock in podoživitev svetovno znanega benda Queen z najboljšo tribute skupino v Evropi. Queen Real Tribute, ki spomine na legende ohranja že od leta 2006.

Z njimi si bodo oder s svojim izvirnim zvokom – mešanico punk rocka, skaja in surfa delili domačini Red Five Point Star.

Drug oder bo v soboto prevzel domačin in legenda slovenske disco in elektronske glasbe Stanny Abram z DJ prijatelji. Z njimi bo predstavil vokalno house glasbo s koreninami iz osemdesetih, ki se bo tekom večera prelevila v bolj minimalistične in trše ritme, ki izhajajo iz starega industrijskega Berlina.

4. Knapovska kuhna in druge aktivnosti

Tudi letos se bo na festivalu odvijala že 4. Knapovska kuhna s kuharskimi mojstri in tradicionalnimi zasavskimi jedmi. Potekale bodo tudi otroške delavnice in poslikava obraza, športne aktivnosti, napihljivi grad, sladkorna pena, sladoled in še in še!

V kampu Hï Village boš lahko tudi kampiral! V kampu bo poleg animacije, Dj-ev in aktivnosti na voljo tudi trgovinca, cona za počitek in regeneracijo ter celo makeup in frizerski salon.

V sklopu festivala bo potekal tudi natečaj za DJ-je, s katerim spodbujamo mlade DJ-je, željne uspeha, da se predstavijo občinstvu in pokažejo svoj talent v miksanju in izboru glasbe.

 

Hï Festival
 arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button