Zabava

Pri Maistru: Maribor bogatejši za hram dobrega piva

Maribor je marsikaj, v tem trenutku pa tudi na izjemno dobri poti, da postane prestolnica dobrega piva. Med ključnimi za odlično petkovo otvoritev pivnice Pri Maistru bi lahko navedli: medkrajevno povezovanje, spodbujanje kulture pitja piva, oživitev nekdanjega lokala Tildo's in poživitev mariborskega dogajanja.

Mariborčanom ljubezni do piva ne manjka. To predispozicijo za prestolnico dobrega piva mesto torej že izpolnjuje. Pred “pivo” pa moramo pristaviti še pridevnik “dobro”. K napredku kulture pitja dobrega piva levji delež prispeva Andrej Krštinc. Krštinc je lastnik specializirane trgovine s pivom, Pivarne, organizator Beer festa, “svež” najemnik koče na Žavcarjevem vrhu, po novem pa tudi eden izmed partnerjev pri novi pivnici Pri Maistru.

S pivovarno Maister, Maister Brewery, je z odprtjem lokala povezal Maribor in Kamnik. Osebnost iz mariborske zgodovine, ki povezuje obe mesti, je general Rudolf Maister, po katerem je pivnica tudi poimenovana. Novo odprta pivnica se nahaja v prostorih bivšega Tildosa, na Slomškovem trgu 13. Svoja vrata je odprla včeraj, ko so prvič pokazali plod premišljenega in dobro načrtovanega sodelovanja.

Pivo za vsak okus

Pivnica bo ponujala kar osem vrst točenega piva. Vsako izmed teh se lahko naroči po 0,1, 0,3 ali 0,5 litra tako, da vsak obiskovalec poišče tisto, ki mu najbolj ustreza. Različne velikosti pa so seveda namenjene tudi degustaciji in spoznavanju različnih stilov.

Andrej Krštinc, Maister Brewery, pivnica, pivo, Rudolf Maister, Filip Flisar, Pizza Fabrika, Maribor
Pivska karta obsega kar osem različnih vrst točenega piva.

Maister Brewery, priznana kamniška pivovarna, vari izjemno širok spekter različnih stilov piva, ki so poimenovani po velikih slovenskih osebnostih. Poleg craft piva pa bo ponudba Pri Maistru obsegala tudi kavo, brezalkoholne napitke, žgane pijače in vino. Manjkal ne bo niti lokalni Gin Maister, Hoppy Tonic pivovarne Pelicon in znameniti fuzl.

Sami majstri na kupu

Na otvoritvi se je majstroma dneva, Andreju Krštincu in Janezu Skoku, lastniku Maister Brewery, pridružil še en lokalni majster Filip Flisar. Flisar, ki je nekoč imel brke, podobne Maistrovim, je otvoritev obeležil tudi s podpisom na steno pivnice.

Obiskovalca že na vhodu pozdravi podoba generala Maistra, v notranjosti lokala pa se skriva še vrsta motivov, povezanih z njim in s pivovarno Maister, ki soustvarja zgodbo nove pivnice.

Andrej Krštinc, Maister Brewery, pivnica, pivo, Rudolf Maister, Filip Flisar, Pizza Fabrika, Maribor

| General Rudolf Maister, osrednja osebnost pivnice, v njej kraljuje tudi v obliki stenske poslikave.

Andrej Krštinc, Maister Brewery, pivnica, pivo, Rudolf Maister, Filip Flisar, Pizza Fabrika, Maribor

| Pivske pipe “varuje” puška iz začetka 20. stoletja.

Filip Flisar

| Filip Flisar je spomin na otvoritev pustil kar na steni.

  Vrhunsko pivo (prvi sod Maistra je bil na račun hiše), ki je teklo iz pip pod budnim očesom Maistrove stenske poslikave, je spremljala tudi okusna hrana. Za lačne je poskrbel food truck PIZZA Fabrika – By Glowen. Dobra hrana in pijača pa je na otvoritev privabila obiskovalce vseh generacij. Ti so vse do poznih večernih ur z lastniki in zaslužno ekipo proslavljali začetek nove zgodbe.

  Zakaj v pivnico Pri Maistru?

  Obisk pivnice Pri Maistru je odlična izbira za vsakogar, ki se želi naučiti kaj o stilih piva, jih pokusiti in se o njih pogovoriti. Je pa pivnica vsekakor prava destinacija tudi za tiste, ki so željni okusne kave, slovenskega gin tonika ali fuzla.

  Z otvoritvijo je mesto dobilo alternativo preživljanja prostega časa in odlično iztočnico za nadaljnje širjenje kulture pitja piva. Med ponedeljkom in sredo te pričakujejo med 7. in 23., ob četrtkih pa vse do polnoči. Petki bodo še nekoliko daljši – od 7. ure do 1. ure zjutraj, ob sobotah pa se lahko oglasiš med 18. in 1. uro.

   

  Sara VOCOVNIK
  Sara VOCOVNIK

  Sara Vocovnik

  Novinarka

  Sorodni članki

  Back to top button