Zabava

Beer Fest Maribor 2019: slavospev pivski kulturi in pripadajoči kulinariki

Na mariborskem Glavnem trgu se ponovno proslavlja ljubezen do dobrega piva. Odvija se že šesti zaporedni Beer Fest Maribor, kjer ne manjka vrhunskega piva, dobre hrane in kvalitetnega predjesenskega duha. Letos svojo ponudbo predstavlja več kot 20, večinoma slovenskih, pivovarn.

Konec septembra v Mariboru zdaj že tradicionalno posvečamo najbolj piti pijači na svetovnem nivoju, pivu. Za širjenje pivske kulture in popestritev mestnega dogajanja gre zahvala Andreju Krštincu, lastniku edine mariborske specializirane trgovine s pivom, trgovine Pivarna, štacuna dobrih zvarkof. Letos že šestič zapored organizira pivski festival Beer Fest Maribor, ki predstavlja slovensko mikropivovarsko sceno, hkrati pa tudi izbrano peščico pivovarjev iz bližnjih držav.

Tako sta petek in sobota zadnjega septembrskega vikenda ponovno čas, ko mimo prizorišča, Glavnega trga, mimoidoči ne smejo oditi žejnih ust. Da se lahko poskusi več različnih vrst piva, pa je seveda poskrbljeno tudi za spremljavo okusne hrane.

Pivo, dobra hrana in mariborski Glavni trg

Letos se na Beer Festu predstavlja več kot dvajset pivovarn. Od najbolj “naših”, lokalne pivovarne Lobik, pionirjev slovenskega mikropivovarstva HumanFish, obiskovalcev iz tujine pa vse do manjših, še nepoznanih slovenskih mikropivovarn, ki jih v trgovini sicer ne moremo kupiti. Prav zato je popolna priložnost za pokušanje visokokakovostnega piva prav Beer Fest Maribor, ki tudi letos trg polni vse do zadnjih kapacitet. Poskrbljeno je namreč za prav vsak okus, saj vsaka izmed pivovarn ponuja izbor različnih stilov piva, ki jih vari.

Ressel Brewery
Beer Fest je popolna priložnost za klepet s pivovarji – nasmejan pivovar posavske Ressel Brewery vabi na kozarec piva.

Za potešitev lakote skrbi pet ponudnikov – Fajn Food At P’s, Gostilna Maribor, Lobik Brewery, Skunk Urban Kitchen in Steakhouse. Ponujajo se pice, palačinke, hamburgerji, wrapi in ostale dobrote. Premierno je na Beer Festu ponudbo svojih pic predstavila pivovarna Lobik, ki je naboru piva dodala še tradicionalne italijanske pice.

Skunk Urban Kitchen
Eden izmed ponudnikov hrane je bil Skunk Urban Kitchen, food truck iz Hoč.

Letos za nakup hrane in pijače predhodno ni potrebno kupovati vrednostnih kupončkov – vsoto se poravna pri vsakem ponudniku posamezno. Za enotno podobo piva pa skrbijo festivalski kozarci z napisom in motivom rotovškega zvonika, ki kraljuje prizorišču.

Poskrbljeno je tudi za glasbo, ki prispeva k vrhunskemu vzdušju zdaj že tradicionalnega pivskega dogodka. Prvi dan festivala je za glasbene užitke poskrbel DJ Marko Herič.

Pivsko obarvana tudi sobota

Dogajanje pa se nadaljuje tudi danes, sobota – 28. september, s pričetkom ob 13. uri in zaključkom ob 24.00. Kot prvi dan festivala bo tudi na sobotni dan poskrbljeno za vrhunsko pivo, hrano in glasbo. Tokrat bo obiskovalce zazibal Dj Rocca. Podrobnejšo ponudbo piva in hrane je mogoče dobiti na Facebook dogodku Beer Fest Maribor 2019.

 

Sara VOCOVNIK
Boris OČKERL

Sara Vocovnik

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button