Zabava

10 filmov za takrat, ko se moraš res pošteno razjokati

Včasih se počutimo, kot da moramo izjokati svojo dušo, da lahko mirno nadaljujemo z našim vsakdanom. A kaj, ko solze ne pritečejo. No, mogoče ti bo teh deset filmov pomagalo, da dovoliš svojim čustvom na plan.

Da bi v zapletenem svetu lahko delovali kot ljudje, se moramo včasih sprostiti in dobro zjokati. Študije so pokazale, da jok blaži stres, pomaga pri obvladovanju strašljivih situacij in sprošča endorfine. In kaj je boljši način za sprožitev vodnih valov kot da si privoščiš žalosten film, zatemniš luči in začutiš… vse? Zato ti predlagamo 10 filmov za res kvalitetno izlivanje čustev.

1. Jojo Rabbit (2019)

Ali poznaš koga, ki se lahko med tem filmom zadrži, da ne bi jokal? Nabor filmov o drugi svetovni vojni je res velik, a ta je prav gotovo nekaj posebnega. Dodaj še jok ob rockovskih klasikah iz 60. in 70. let in dobiš res zanimivo vzdušje.

2. Marriage Story (2019)

Vsi smo že kdaj doživeli bolečo izgubo zaradi razpadlega razmerja in ta še ena navadna zgodba o zakonu nam to bolečino vrača. Čas, da se pretvarjaš, da so alergije letos nastopile še enkrat.

3. The Notebook (2004)

Kar se filmov tiče je ta že kliše. Je tudi zelo romantičen in tragičen, kot so tragične vse ljubezenske zgodbe, saj ne morejo trajati večno in… No, potreboval boš kakšno minutko, da se spraviš k sebi.

4. Titanic (1997)

Kaj zato, če je cela ladja, polna ljudi, doživela vodno pogubo? Pa še tisti prizor, v katerem dva starca ležita v postelji in čakata svojo usodo. Ubogi Jack. Na vratih je bilo skoraj zagotovo dovolj prostora zanj. Jaz ne jokam, ti jokaš!

5. Me Before You (2015)

Ker vse ljubezenske zgodbe nimajo srečnega konca, še bolj žalostno pa je, če je žalosten konec del izbire in ne usode. Pričakuj jok v steklenico vina in pijano pošiljanje sporočil “Ljubim te” vsem, ki jih imaš rad.

6. A Star Is Born (2018)

Dva glasbenika se združita, da bi ustvarila verjetno eno najboljših pesmi vseh časov in se pri tem še zaljubita. Če bi bil to popoln svet, bi se film končal tam. Ko boš mislil, da si se razjokal, te bo znova spravil v jok.

7. Dead Poets Society (1989)

V tem filmu imamo: Robina Williamsa kot učitelja, ki si si ga vedno želel, skupino mladeničev, ki se poskuša znajti v tem strašnem, neznanem svetu, ukazovalne starše, ki se ne nehajo vmešavati, in moč literature, ki spremeni življenje. Kaj lahko gre narobe?

8. Grave of the Fireflies (2011)

Ta prikaz druge svetovne vojne iz perspektive dveh japonskih otrok presune vsakogar. Iz nekega razloga je bil film predvajan na dvojnem sporedu s čudovito otroško klasiko My Neighbor Totoro, kar je travmatiziralo številne obiskovalce kina, ki so pričakovali samo lahkotno popoldne.

9. Manchester by the Sea (2016)

Umiranje otrok, vseživljenjska krivda in izgubljena ljubezen na hladni obali Nove Anglije. Jok, ki ga spremlja fizična bolečina v prsih.

10. My Girl (1994)

Tudi, če nisi otrok 90. let, te bo Macaulay Culkin v vlogi prikupnega čudaka s smrtonosno alergijo na čebele uničil. Na sporedu: nekaj minut joka.

DOSTOP.si / MB
Unsplash, Instagram

Sorodni članki

Back to top button