Zabava

Kostanjev žar: v atriju Štuka spet zadišalo po omamnih kostanjih

Na Štuk se je vrnil dobri stari Kostanjev žar oz. Študentski kostanjev piknik. Tako je v atriju Štuka ponovno zadišalo po kostanjih in študentski jesenski dobri volji. Prvega študijskega meseca je skoraj že konec, študenti, kot običajno, pa seveda neradi zamudijo zabavo - sploh če ta vključuje dobro hrano in pijačo.

Morda se še spomniš, kako je Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) leta 2019 podrla rekord v največjem kostanjevem pikniku na svetu. Takrat se je zbralo okoli 200 udeležencev, ki so poskrbeli, da se je dogodek vpisal v svetovno zgodovino peke kostanjev. Letošnji Kostanjev žar je bil poklon rekordu in odlični zabavi preteklih let, hkrati pa napoved za naprej in dokaz, da je tradicija Kostanjevega žara še kako živa.

“Najbolj odmeven Kostanjev žar te jeseni”

Dogodek se je odvijal v atriju Štuka, kjer se je zbrala množica študentov. Ti so se v ekipah lahko prijavili na peko kostanjev, tudi tisti, ki imajo raje zgolj končen produkt – pečen kostanj – pa nikakor niso ostali praznih rok. Okusne kostanje so si namreč lahko privoščili vsi obiskovalci, saj jih je ves večer pekel Kostanj Bedrač. Razdeljenih je bilo okoli 50 kilogramov kostanjev.

kostanji, piknik, kostanjev piknik, peka, pečenje, Štuk, ŠOUM, Oddelek za interesne dejavnosti, Luka Fras, Kostanj Bedrač, Tevž Rogina | Kostanj Bedrač je napekel okoli 50 kilogramov kostanjev za obiskovalce…
kostanji, piknik, kostanjev piknik, peka, pečenje, Štuk, ŠOUM, Oddelek za interesne dejavnosti, Luka Fras, Kostanj Bedrač, Tevž Rogina | … za odlično glasbeno podlago pa je poskrbel Luka Fras.

  Da poleg dobre hrane in dobre družbe ni manjkala niti dobra glasba, je poskrbel DJ Luka Fras, ki je skozi večer zavrtel vrsto domačih in tujih skladb, ki so samo še pripomogle k odličnem vzdušju.

  Da je bilo jesensko vzdušje res pristno, pa je bilo poskrbljeno tudi za prave jesenske pijače. Poleg klasičnega špricerja (Martinovo prihaja), so si obiskovalci lahko privoščili punč, apfelstrudel in ostale napitke, ki kar kličejo po jeseni.

  Rezanje, kurjenje in strokovna peka

  Za organizacijo dogodka je ponovno poskrbel Oddelek za interesne dejavnosti ŠOUM, ki je ekipam priskrbel vso potrebno opremo za pripravo odlično pečenih kostanjev. Prijavilo se je 10 ekip, ki so kostanje pripravile “iz nule”. Surov kostanj so narezale, zakurile ogenj in ga spekle. Vse ekipe so bile za vneto sodelovanje nagrajene s praktičnimi promocijskimi darilci.

  kostanji, piknik, kostanjev piknik, peka, pečenje, Štuk, ŠOUM, Oddelek za interesne dejavnosti, Luka Fras, Kostanj Bedrač, Tevž Rogina
  Vsaka sodelujoča ekipa je dobila vso potrebno opremo za peko in tri kilograme kostanjev.

  “Da malo presekamo”

  V nasprotju s preteklimi izvedbami Kostanjevega žara, ko so prijavljene ekipe tekmovale v najboljše spečenem ali največjem kostanju, je bilo edini namen letošnjega piknika druženje in zabava. Tevž Rogina iz ŠOUM-ovega oddelka organizatorjev pa je poudaril, da je tokrat šlo za sodelovanje in vzpostavljanje sproščenega vzdušja – da malo presekamo.

  Sara VOCOVNIK
  Sara VOCOVNIK

  Sara Vocovnik

  Novinarka

  Sorodni članki

  Back to top button