FotoVideoZabava

Mariborski študenti priredili največji kostanjev piknik na svetu

Če študiraš v Mariboru si prav gotovo zasledil, da je Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) poskušala postaviti rekord v največjem kostanjevem pikniku. Novi mejnik je tudi uspel, mariborski študenti so tako osvojili naslov največjega kostanjevega piknika na svetu.

Kot vsako leto se je tudi letos oktobra pričela sezona kostanja. Če si ga ne pečeš doma, pa si ga zagotovo že kupil na mariborskih ulicah, ali pa si se udeležil kakšnega kostanjevega piknika. ŠOUM pa se je odločil, da tokrat navaden kostanjev piknik na Štuku ne bo dovolj. Letos so želeli organizirati največji kostanjev piknik na svetu.

Za vsakega se je našlo nekaj kostanja

Oddelek za interesne dejavnosti ŠOUM se je letos res potrudil in priskrbel ogromne količine kostanja – več kot 100 kilogramov, da so postavili nov mejnik. Za vsakega prijavljenega se je namreč našla kakšna porcija. Za posamezne študente, ki so si prišli po zastonj porcijo, je poskrbel Kostanj Bedrač. Že od daleč se je videlo, da se deli nekaj okusnega, saj se je ob peki nabrala kar dolga vrsta kostanja željnih študentov.

Prijavile pa so se lahko tudi ekipe, ki so si kostanj spekle same. ŠOUM jih je opremil z žarom, vso ostalo potrebno opremo za peko in kar dvema kilogramoma kostanja. Nato so si ga ekipe same narezale, spekle in ga seveda pojedle. Okoli 15 ekip se je odločilo, da ga bodo spekle same, s čimer so si priborile ne samo večje količine slastnega kostanja, ampak so, ker so pomagale postaviti nov svetoven rekord, bile obdarjene tudi s praktičnimi darili sponzorjev.

največji kostanjev piknik na svetu, mariborski študenti, študenti, šoum, kostanj, peka kostanja, študenti peka kostanja, študentski kostanjev piknik, nabiranje kostanjev, največji kostanj, pečenje kostanja, tekmovanje v peki kostanja, kostanj bedrač, vid hrovat, jabolčni cider, jabolčni tat, velike količine kostanja, jesti kostanj, največja udeležba na kostanjevem pikniku, štuk, rekord pri peki kostanjev, kostanja | Ekipe so si kostanj same narezale in spekle.
največji kostanjev piknik na svetu, mariborski študenti, študenti, šoum, kostanj, peka kostanja, študenti peka kostanja, študentski kostanjev piknik, nabiranje kostanjev, največji kostanj, pečenje kostanja, tekmovanje v peki kostanja, kostanj bedrač, vid hrovat, jabolčni cider, jabolčni tat, velike količine kostanja, jesti kostanj, največja udeležba na kostanjevem pikniku, štuk, rekord pri peki kostanjev, kostanja | Za ostale je pa poskrbel Kostanj Bedrač.
| Študenti so se zabavali ob dobrih kostanjih in akcijski pijači.
največji kostanjev piknik na svetu, mariborski študenti, študenti, šoum, kostanj, peka kostanja, študenti peka kostanja, študentski kostanjev piknik, nabiranje kostanjev, največji kostanj, pečenje kostanja, tekmovanje v peki kostanja, kostanj bedrač, vid hrovat, jabolčni cider, jabolčni tat, velike količine kostanja, jesti kostanj, največja udeležba na kostanjevem pikniku, štuk, rekord pri peki kostanjev, kostanja | Matej je imel največjega. Kostanj namreč.

  Štuk je, kot se za situacijo spodobi, poskrbel tudi za primerno ponudbo pijače. Poleg stalne ponudbe je bila pripravljena tudi posebna, kostanjeva ponudba. Ker se ob kostanju namreč najbolj prilega nekaj sladkega, si lahko po akcijski ceni kupil jabolčni cider. Prav tako je bil na voljo že prvi kuhanček sezone in borovničke. Vse, kar se ti pač prileže ob sladkem plodu jeseni.

  Nagrada za največjega

  Prijavljeni so se pomerjali tudi v velikosti, saj je lahko vsak svoj velik kostanj prinesel pokazat, komisija pa jih je primerjala in največjemu podelila nagrado. Program in podelitev je kot vse velike študentske dogodke v Mariboru vodil priljubljen Vid Hrovat. Ko so se vsi študenti najedli sladkih kostanjev, pa se je zabava ob glasbi preselila v notranji prostor Štuka.

  Kostanjev piknik na Štuku je sicer med študenti že tradicija. Ekipe so se običajno pomerile v peki, a letos smo se vsi združili, da smo dosegli skupen cilj. S pomočjo ŠOUM-ove vizije smo ga tudi dosegli in postavili rekord v udeležbi na kostanjevem pikniku. Ta rekord znaša okoli 200 udeležencev. Ga bomo naslednje leto podrli?

   

  Mojca KUPČIČ
  Patrik KOCIPER
  ikona snemalec Nejc VEHOVEC

  Mojca Kupčič

  Novinarka

  Sorodni članki

  Back to top button