GlasbaZabava

Ftrgatev 2023: punega ftrgani že sedmo leto zapored!

Ftrgatev je letos potekala že sedmič, in sicer v duhu športa, glasbe in dobrodelnosti. Sprva smo se podružili na Štuku, kjer je potekal Sk8 contest, večer pa so popestrili Emkej in Muzičari, Mi2 in AloStari. V duhu dobrodelnosti smo zbirali sredstva za dečka Liama.

Klub mariborskih študentov je že sedmo leto zapored organiziral dobrodelno-glasbeno-športno Ftrgatev, ki je popestrila preprost petkov dan (in noč). Dvorano UŠC Leona Štuklja so zapolnili številni študentje in oboževalci dobre glasbe, ki so svojo noč želeli preživeti na, zdaj že, tradicionalno ftrgan način. Seveda pa ne smemo pozabiti še na naša dobra srca! Tudi letos smo zbirali denar za Liama, dečka iz okolice Maribora.

Sk8jtali smo na Štuku!

Vse skupaj se je pričelo na Štuku, kjer se je odvijal dnevni del dogajanja. Tu se je dvorana, kjer ponavadi potekajo koncerti, spremenila v pravi Sk8 park. Disciplina je privabila številne rolkarje iz vseh držav. Ti so svoje nore trike in talente prikazali publiki.

Zabave vsekakor ni manjkalo! Prijavljeni tekmovalci so se potegovali za denarne nagrade nagradnega sklada v višini 1500 evrov. Za te pa so se morali tudi potruditi, saj so jih prejeli le, če so trike izvedli do popolnosti. Po koncu tekmovanja so se tekmovalci lahko še dokončno podružili na Štuku. No, sledil pa je še nočni del dogajanja.

Na Štuku se je rolkalo, smejalo in občasno padalo, a bilo je super!

Noč glasbe, noč norih muzik!

Večerno dogajanje je otvoril Emkej, naš znani mariborski raper. Nastopil je s svojimi Muzičari in noč začel na udaren način. Pritegnil je tudi številčno množico, ki je z veseljem zapela ob njegovih rap hitih!

Zabaval nas je tudi naš Marko Kocjan, drugače poznan kot Emkej.

Nato je sledil koncert skupine MI2. Skupina je poskrbela za neponovljivo in svetovno doživetje. Poslušali smo vse njihove najbolj znane hite, kot so: Sladka kot med, Čista jeba in Čavun. Kot zadnjo pesem večera so nam zapeli še Pojdi z menoj v toplice.

Noč z Mi2 je bila res sladka kot med!

Nato je sledila še skupina Alo!Stari, ki pa nam je prikazala, kaj pomeni biti mlad in poln energije. Peterica iz Maribora enostavno zna narediti show. Preprosto povedano, bili so super. Poslušali smo njihove znane hite, preživeli še eno noč in seveda, nismo gušili.

Kot zadnjiso nas zabavali še Alo!Stari.

Za začetek in konec noči so poskrbeli še DJ-i. Zadnje ure nam je z vzdušje skrbeč Minless, DJ Mattiass pa nas je ogreval na začetku dogodka. Ftrgani smo bili vse do poznih jutranjih ur.

Tudi letos ni manjkalo dobrodelnosti

Letošnji izkupiček Dobrodelnega Šanka je bil namenjen Liamu, fantku iz okolice Maribora. Na voljo so bili dobrodelni špricarji in brezalkoholne pijače, denar pa smo lahko prispevali tudi z nakupom Maribox kokic ali glow-stickow, za bolj polno in obarvano noč. Za Liama smo na Dobrodelnem Šanku zbrali kar 1000 evrov. Denar bo namenjen terapijam, ki jih nujno potrebuje.

Po končani noči smo se lahko odpravili domov z nasmeškom na obrazu in z dobrimi spomini. Ponovno se ga ftrgamo tudi naslednje leto, pridi tudi ti!

Iva KNEZ
Lara KOCBEK
ikona snemalec Marcel VRBNJAK

Iva Knez

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button