Zabava

Kako odgnati dolgčas med študijskimi počitnicami?

Se sprašuješ kako najbolj izkoristiti proste dneve do konca študijskih počitnic? Če se ne boš namakal v morju ali odkrival novih dežel, je spodaj nekaj nasvetov, kako boš z lahkoto odgnal dolgčas.

Bodi turist v kraju, v katerem študiraš

Vzemi si dan ali dva in se podaj na vse znamenite točke mesta, posnemi kakšno fotografijo, za kosilo se ustavi v restavraciji, mimo katere si vedno le hitel po obveznostih, za sladico pa si privošči najboljši sladoled v mestu. Pred vročino pobegni v muzeje, galerije in si oglej razstave.

Ni treba, da med študijskimi počitnicami dolgčas preganjaš le na računalniku, obstaja kar nekaj alternativ, ki ti bodo popestrile prosti čas.

Napiši pismo ali pošlji razglednico

Napiši prijatelju, prijateljici, fantu, punci razglednico iz potepa po slovenskih ali tujih mestih ali pa kaj lepega napiši v pismo. Ni lepšega, kot med kupom položnic in reklam v nabiralniku najti pisemsko ovojnico, na kateri je ročno napisan tvoj naslov.

Nauči se kuhati

Bi rad naslednje leto cimre in kolege presenetil z dobrimi, doma pripravljenimi kosili? V roke vzemi kuharice ali pa prosi mamo, babico, teto, da te nauči pripraviti kakšno jed in ti zaupa svoje skrivnosti. Novo osvojeno znanje in triki ti bodo prišli prav v naslednjem študijskem letu, ko boš lahko z okusno doma pripravljeno hrano presenetil prijatelje.

Maraton filmov in serij

Privošči si maraton filmov ali serij s prijatelji in končno uresniči seznam must-watch, ki ga pišeš že od lanskega oktobra. Osvežilna pijača, gin-tonik, pivo ali limonada, skleda kokic ali sezonskega svežega sadja in dober film je popolna kombinacija za vroče poletne večere. Če želiš pripraviti posebno doživetje, na vrtu napni rjuho, sposodi si projektor in pripravi kino na prostem.

Nauči se tuj jezik

Obišči poletne tečaje, odpotuj na tečaje v tuje dežele ali pa enostavno prenesi aplikacijo (Duolingo, Babble) in se nauči novega jezika. Pobrskaj tudi med spletnimi stranmi, poišči spletni video tutorial in osvoji osnove novega jezika. Kitajščina, japonščina, ruščina, švedščina, turščina … zakaj pa ne?

Začni nov hobi

Si se vedno želel naučiti igrati kitaro, ukulele? V omari že nekaj let leži fotoaparat, ti pa iščeš priložnost, da ga vzameš v roke in posnameš nekaj norih fotografij? Počitnice so idealen čas, da hobi, ki ga že toliko časa želiš uresničiti, postane realnost. Na Youtubu poišči tutoriale za igranje inštrumentov, doma pa si naredi manjšo gredico ali pa posadi v korito peteršilj, baziliko, rože … in imej svoj vrt kar v stanovanju. Možnosti je nešteto, le začeti moraš.

Pospravi omare in se znebi navlake

Pospravi stare zapiske, ki jih ne potrebuješ več, pomeri stara oblačila in dodatke ter se znebi tistih, ki jih nisi oblekel že več kot dve leti. Stare zapiske lahko podariš novim generacijam študentov, oblačila pa podari dobroelnim organizacijam. Tako boš naredil nekaj dobrega zase in za druge.

 

 Zveza ŠKIS
 Pixabay

Sorodni članki

Preberi še
Close
Back to top button