KulskoZabava

Oralni seks in užitek: kako partnerju povedati, kaj ti je všeč in kaj ne

Včasih se lahko še tako trudiš, pa enostavno ne gre. Sploh, ko gre za oralni seks, kjer je najbolj pomembno, da s partnerjem komuniciraš in ugotoviš, kaj ti je všeč in kaj ne. Tukaj je nekaj predlogov, kako to storiti.

Študija za študijo razkriva tako imenovano “vrzel v orgazmu” med moškimi in ženskami. Heteroseksualne ženske med seksom doživljajo orgazem veliko redkeje kot njihovi moški partnerji. Od 10 do 15 % žensk celo nikoli ni doživelo orgazma. Z drugimi besedami, veliko žensk (zlasti tistih, ki imajo spolne odnose z moškimi) ima težave pri doseganju orgazma – s partnerjem ali brez njega.

Seks brez orgazma je pogostejši, kot si misliš

Vedi, da je ta težava zelo pogosta. Včasih je lahko razlog nezadostna spolna vzgoja in znanje o naši anatomiji. Predvsem o tem, da je klitoris – majhna “bradavica” nekaj centimetrov od vaginalne odprtine – najpogosteje ključ do orgazma. In čeprav bi morale same najbolj poznati svoj klitoris, se dekleta in ženske pogosto že od malih nog uči, da deprivilegirajo lasten užitek. To, da ne doživiš orgazma, ni nujno težava sama po sebi. Seks je lahko odličen ne glede na vrhunec.

Od 10 do 15 % žensk nikoli ne doživi orgazma – kar ni nujno slaba stvar. (vir)

Ti pa jaz pa čas za naju

Več kot polovica žensk doživi orgazem z oralnim seksom, vendar jim mnogi partnerji tega ne ponujajo ali pa ga ne izvajajo dovolj dolgo. Spomni se, kdaj si prejela ustno pomoč: ali se ti je zdelo, da se ti mudi? Si se počutila vedno bolj navdušena, a se je nato vse končalo? Partnerju lahko razložiš, kako zelo uživaš v oralnem seksu, vendar boš morda potrebovala daljše ali bolj osredotočene seanse. Preizkusita, kaj vama je najbolj všeč: je to močan pritisk na klitoris? Mehkejši, manj neposreden vrtinec? Poskusita si vzeti nekaj časa za raziskovanje, namesto da se trudiš čim hitreje priti do cilja.

Pomembno je, da si vzameta čas, ti pa komuniciraš, kaj ti je všeč in kaj ne. (vir)

Vibratorji na pomoč!

Kaj pa masturbacija brez orgazma? Rešitev: poskusi vibrator. Uporaba enega od teh čarobnih pripomočkov je pogosto najlažji in najpreprostejši način, kako ženske dosežejo vrhunec. Vibratorji zelo dobro zagotavljajo intenzivno in neposredno stimulacijo, ki je pogosto potrebna za doživetje orgazma. Če te vibratorji ne privlačijo ali pa si poskusila in se preprosto ne zgodi, lahko poskusiš tako, da se resnično osredotočiš na sproščanje in eksperimentiranje, ne pa na prihajanje.

Določi si nekaj časa, ko boš lahko sama gola v postelji in se dotikaj ne le vulve, ampak tudi vseh drugih mest, kjer se dobro počutiš. Poskusi se znebiti pritiska in opazuj, kam te popelje ta vijugasta seansa. Če in ko boš doživela orgazem, boš vedela nekaj več o tem, kaj povedati partnerju med seksom.

Nekaj časa zase (in za vibrator seveda) lahko naredi čudeže. (vir)

DOSTOP.si / MB
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button