KulturaPriložnostiZabava

Deli kulturo, rekreacijo in zabavo – postani prostovoljec na Art kampu

Si želiš postati del zgodbe ART KAMPa 2023, Zelenega festivala ustvarjalnosti za družine in otroke vseh starosti? Postani prostovoljec ali prostovoljka!

Art kamp je velika družina, v kateri sodeluje okoli 500 mentorjev, sodelavcev in prostovoljcev. Skupaj rastejo, cvetijo in se radostijo. Pri izvedbi programov so jim v veliko pomoč posamezniki, ki se vključujejo s prostovoljskim delom, zato vabijo, da se na poziv odzovete vsi, ki bi si želeli postati prostovoljci in prostovoljke na festivalu Art kamp!

Področja, kjer boste lahko nabirali neprecenljive izkušnje, se med seboj razlikujejo, tako po naravi dela kot po delovnem času. Delali boste v enem od sklopov, zaželeno ves čas festivala ali vsaj 5 dni. Opise sklopov najdete tukaj.

Art kamp nas bo na promenadi, tratah in poteh Mestnega parka Maribor, od 23. junija do 1. julija, vsak dan med 9. in 20. uro, pogostil s kulturo, z umetnostjo, z znanostjo, s športom, z rekreacijo in zabavo.

Pred pričetkov festivala boš delo spoznal preko izobraževanja

Pred pričetkom prostovoljskega dela te vabijo na izobraževanje za prostovoljce, ki bo potekalo v petek, 16. junija, med 17. in 19. uro in v soboto, 17. junija, med 10. in 12. uro, v mestnem parku. V prijavnici izberi termin, ki ti bolj ustreza, če pa ti ne bi ustrezal nobeden od datumov, pa se boste dogovorili individualno.

Udeležili se boste tudi praktičnih priprav na prostovoljsko delo v tednu pred festivalom (19.–22. junij), kjer boste skupaj pripravljali scenografijo festivala. Udeležba na izobraževanju in v enem izmed terminov praktičnih priprav je obvezna in pogoj za sodelovanje na festivalu, saj se boste na tak način spoznali in uskladili pričakovanja za skupno delo.

Prostovoljstvo na festivalu poteka pod okriljem Zavoda MARS Maribor. Pred pričetkom festivala boste sklenili dogovor o prostovoljskem delu, po zaključku pa prejmeš potrdilo o prostovoljskem delu, kar je za mnoge odlična delovna referenca.

Pogoj za opravljanje prostovoljskega dela v Art kampu je starost vsaj 15 let. Prijaviš se lahko do 16. junija preko prijavnice na tej povezavi. Za vsa morebitna vprašanja in informacije lahko kontaktiraš koordinatorico prostovoljk in prostovoljcev, Tanjo Veber, na telefonski številki 031 257 508 ali elektronskem naslovu tanja.veber@gmail.com. Dodatne informacije so na voljo tudi na Facebook dogodku.

Zavod Mars Maribor / TV
Zavod Mars Maribor

Sorodni članki

Back to top button