Kultura

Najbolj pričakovana filma leta Čudežna ženska 1984 in Črna vdova

Med najbolj pričakovanimi filmi leta 2020 so prvič štirje filmi, ki so jih režirale in v katerih so zaigrale ženske: Čudežna ženska 1984, Marvelova Črna vdova in The Eternals ter Disneyjev Mulan.

Filme režiserk Patty Jenkins, Cate Shortland, Chloe Zhao in Niki Caro je v spletni anketi družbe Fandango, ki so jo izvedli v zadnjih tednih decembra, izbralo več kot 2000 ljubiteljev filma. Ti so glasovali o tem, katerih filmov se najbolj veselijo na velikem platnu v letu 2020.

Med težko pričakovanimi je tudi najnovejši del Jamesa Bonda in nadaljevanje franšize Hitri in Drzni.

V deseterici najbolj pričakovanih so tudi nadaljevanja, spin-offi in priredbe, ki nas čakajao v tem letu.

Govorimo o zadnjem filmu o Jamesu Bondu Ni časa za smrt v režiji Caryja Jojija Fukunage. Grozljivki Tiho mesto II Johna Krasinskega. Akcijskem filmu Birds of Prey režiserke Cathy Yan in muziklu In the Heights Jona M. Chuja. Ne seznamu sta še Pixarjev animirani film Soul Petea Docterja in deveto poglavje franšize Hitri in drzni v režiji Justina Lina.

Film Soul o srednješolskem učitelju glasbe, ki sanja o tem, da bi nastopal po newyorških jazzovskih klubih, se na tem seznamu zdi edini izviren. Pri preostalih gre namreč v večini za nadaljevanja franšiz in priredbe.

Najbolj pa ljubitelje filmov vznemirja nadaljevanje fantazijske akcije Čudežna ženska, saj glasovalci težko pričakujejo tudi njeno igralko Gal Gadot, igralca Chrisa Pinea in negativko Kristen Wiig.

 

 STA
Pexels

Sorodni članki

Back to top button