Življenjski slog

Orgazem: zakaj ga ne doživiš in kako si lahko pomagaš?

Si med tistimi, ki še niso doživele orgazma, ali pa si ga doživela le sama? Obstaja kar nekaj razlogov, zakaj vrhunca ne moreš doživeti s partnerjem ali niti sama. Obstaja pa tudi nekaj nasvetov, s katerimi te bo orgazem presenetil že naslednjič.

Svoje telo spoznaj skozi samozadovoljevanje

Če sama ne veš, kaj bo spodbudilo tvoj orgazem, je skoraj nemogoče, da to ve tvoj partner. S pomočjo masturbacije boš spoznala svoje telo in se v postelji počutila samozavestnejšo. Če ne veš, kako se tega lotiti, terapevtka za spolnost Celeste Hirschman svetuje, da si ogledaš, kako to počnejo druge ženske.

Morda moraš za dober vrhunec stisniti mišice v nogah ali pa potrebuješ stimulacijo v obliki erotičnih filmov ali zgodbic. Ko boš bolje spoznala svoje telo, ti bo lažje sporočiti partnerju, kako naj ti pomaga. Še lažje pa bo, da te pri samozadovoljevanju opazuje in ugotovi, kaj ti je všeč.

orgazem, orgazma, orgazmu, samozadovoljevanje, ščegetavček, igračkami
Prepusti se raziskovanju in spoznaj svoje telo.

Sprosti se in bodi potrpežljiva

Bolj boš razmišljala o njem, težje ga boš doživela. Do vrhunca te bodo popeljale tri faze spolnega vzburjenja: vzburjenost, plato in orgazem. Prvi dve fazi potrebujeta veliko stimulacije, da pripeljeta do tretje, zato je pomembno, da ne hitiš.

Če boš pod pritiskom, da doživiš orgazem, se bo ta zgodil veliko težje. Med spolnim odnosom s partnerjem deliš močno vez in če z njim ne doživiš orgazma, to ni znak, da ga nimaš rada ali pa da bo vajina zveza propadla. Bodi potrpežljiva.

Poskrbi za prijetno atmosfero

Če nisi pri volji za intimo, verjetno ne boš doživela orgazma. Poskusi že pred odnosom zbuditi žensko v sebi: uporabiš lahko sveče, seksi spodnje perilo ali pa naj ti partner pošlje poreden sms. Namen pripomočkov je, da se sprostiš in pripraviš svoje telo na sladki zaključek.

Ne pozabi na ščegetavček

Do 75 odstotkov žensk orgazma ne doživi le s penetracijo, ampak jim pri tem pomaga stimulacija ščegetavčka. Morda te bodo vzburili tudi dotiki območja okoli klitorisa, zato se ne boj raziskovati.

Preizkusita različne položaje

Položaji, ki stimulirajo tako klitoris kot tvojo G-točko, te bodo navdušili. Zajahaj svojega partnerja in se nagibaj naprej in nazaj, ne le gor in dol. Partner bo stimuliral tvojo G-točko, ti boš pa lahko kontrolirala pritisk na ščegetavček. Seveda te bodo do vrhunca pripeljali tudi drugi položaji, zato jih kar pogumno preizkusita.

Pozabavajta se z igračkami

Pot do zvezd ti bo morda pokazal vibrator ali druga seks igračka. Večina žensk namreč med penetracijo za orgazem potrebuje še svoje roke ali morda vibrator. Na žalost pa je mnogo žensk preveč sramežljivih, da bi med rjuhe prinesle kakršnokoli igračko – čeprav je to najboljši način za doživljanje rednih orgazmov.

vibrator, orgazem, orgazma, orgazmu, samozadovoljevanje, ščegetavček, igračkami
Med rjuhami naj se vama pridružijo igračke, ki bodo popestrile vajino spolno življenje.

Komunicirajta

Nenazadnje pa je za dober spolni odnos potrebna komunikacija med partnerjema. Dobro je, da se pogovorita o svojih strahovih, željah in občutkih. Drug drugemu povejta, kaj vaju vzburja in na kakšen način bosta najlažje doživela orgazem. Le pravo kombinacijo morata najti in vajino spolno življenje bo zacvetelo.

 

UJ / DOSTOP.si 
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button