Življenjski slog

8 stvari, ki jih moraš pustiti za seboj, ko prideš v dvajseta

Ko postaneš študent, se na tvoji rojstnodnevni torti kmalu pojavi dvojka. Vstop med dvajsetletnike je treba nujno dobro proslaviti, zavedati pa se moraš, da se s tem podajaš tudi odraslemu življenju naproti. Zato je čas za nekaj sprememb.

Prenehaj zapravljati denar za stvari, ki jih ne potrebuješ

Zagotovo se ne želiš lepega dne zbuditi in ugotoviti, da v tvojem bančnem računu zeva velika luknja. Nekaj prihrankov si lahko ustvariš že v zgodnjih dvajsetih, če le razmisliš preden opraviš še en nepotreben nakup.

Nehaj se primerjati z drugimi

Zagotovo si tudi ti uporabnik socialnih omrežij, ki pa znajo narediti več škode kot koristi. Nihče te ne sili, da izbrišeš Instagram in se vrneš v srednji vek, zavedaj se le, da življenje Marka, ki je komaj prišel v dvajseta, a vsak vikend preživi v drugi prestolnici in ima svoj startup, ni primerljivo s tvojim. Najdi svojo srečo in se ne primerjaj s tujo.

Ne zapostavljaj družine

Čeprav se je včasih mikavneje dobiti s prijatelji, kot pa obiskati stare starše, pa kdaj pa kdaj vseeno najdi čas za obisk. Lahko pa svoje bližnje le pokličeš, jim pošlješ sporočilo ali fotografijo in jim tako sporočiš, da misliš nanje.

Ne pričakuj, da se bodo ljudje spremenili

Med dvajsetim in tridesetim boš spoznal ogromno novih ljudi. Morda se kdo ne bo strinjal s teboj ali jim tvoja družba pač ne bi ustrezala. Ne ukvarjaj se s takimi in zanje ne zapravljaj časa.

Dvajseta
Nehaj se kriviti za napake in ne oziraj se na ljudi, ki te ne osrečujejo.

Zlezi iz svoje cone udobja

V dvajsetih imaš za to največ priložnosti. Nauči se pustiti preteklost za seboj in se posveti prihodnosti. Naj te ne bo strah novih in velikih odločitev, saj se boš le skoznje osebnostno razvijal.

Nehaj se kriviti zaradi napak

Včasih ti ne bo uspelo in s tem ni nič narobe. S pomočjo padcev se učimo. Pomembno je le, da se po vsakem novem pobereš in pot nadaljuješ še bolj zagnano. Spremeni svoj odnos do stvari in ovire bodo nenadoma postale premagljive.

Pozabi na ljudi, ki te ne izboljšujejo

Normalno je, da želiš biti všeč ljudem okrog sebe. Kljub temu pa se ne oziraj na tiste, ki so ob tebi le, kadar te potrebujejo in imajo od tebe korist. Bodi obkrožen z ljudmi, ki ti želijo dobro in ki ti bodo s svojim prijateljstvom pomagali, da postaneš boljši.

Svoje življenje živi zase

Ne bodi ovca, ampak postani vodja. Ne omejuj se z mejami, v okviru katerih si živel preden si prišel v dvajseta, ampak razišči možnosti in prični živeti zase. Naj te ne bo strah spremeniti svojih navad zato, ker si želiš izboljšati življenje.

Ko prideš v dvajseta, se ti življenje mnogokrat bistveno spremeni. Del odraščanja je tudi, da ugotoviš, katere navade moraš pustiti za seboj in kdo so ljudje, ki jih še želiš ob sebi. Najdi stvari, ki te navdušujejo in sezi po zvezdah.

 

DOSTOP.si / UK
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button