Življenjski slog

Igra vlog: misliš, da je to nekaj, kar bi moral poskusiti?

Igranje vlog je del seksa, pri katerem eden ali oba partnerja prevzameta vlogo ali lik in z njo odigrata določeno fantazijo ali erotično izkušnjo. Preveri, če je to nekaj, kar bi moral poskusiti tudi sam.

Igra vlog ljudem omogoča, da so ustvarjalni, da izživijo določene fantazije in doživijo pestre erotične izkušnje. S tem zanimivim delom seksa lahko tudi preizkušajo različne osebnosti, ki v resničnem življenju sicer ne morejo priti na plano.

Na nek način je tudi seks igra. In to priljubljena igra. Omogoča namreč kreativnost in osebnostno izražanje, hkrati pa lahko predstavlja tudi pobeg ali pa vsaj odklop od vsakdanjega življenja.

Pa vendar igra vlog ni za vsakogar

Kljub temu igra vlog ni za vsakogar. Če se ti že v osnovi ne zdi zanimiva, to pomeni, da verjetno ni zate. Če si se kdaj že želel igrati igro moči ali pa se skupaj s partnerjem poigrati z drugačne perspektive, pa lahko takšna popestritev spolno življenje samo še dodatno razgiba in obogati.

Igra vlog je v osnovi najboljša za tiste, ki uživajo v nadresničnem, in se želijo za nekaj časa potopiti v lastno domišljijo ter vsaj začasno ustaviti resničnost.

seks, erotika, igra vlog
Igra vlog je način pobega od resničnega življenja.

Kaj, če nisi prepričan, kaj želiš?

Če nisi prepričan, da je to nekaj, kar bi ti lahko bilo všeč, za začetek morda razišči literaturo in pornografijo, v kateri se pojavlja igranje vlog. Tako lahko preveriš, kaj se ti zdi privlačno in kaj ne. Ob tem pa ne pozabi, da fantazije, ki jih imaš, ne pomenijo ničesar o tebi kot osebi. Zgodbe v fantazijah služijo samo za vzbujanje čustev, ki lahko vodijo do vzburjenja.

Je že odločeno – kako se lotiti igre vlog?

Če se igre vlog lotevaš prvič, je pomembno, da se ti pri tem ne mudi. S partnerjem izberita vloge, ki bi jih želela odigrati, in se pogovorita o morebitnih željah in omejitvah. Določita tudi varno besedo, da bosta vedela kdaj se ustaviti v primeru, če kateremu od vaju postane neprijetno.

Morda se bosta ob igranju vlog sprva počutila nekoliko neumno. Da se temu izogneta, bodita pred akcijo sproščena in ne pozabita, da se pod vlogo še vedno skriva človek, ki ga imata rada.

seks
Vsak začetek je težak – tudi pri igranju vlog.

Po seksu se pogovorita in iskreno spregovorita o občutkih. Če je bil eden od vaju v igri podrejen, je pomembno, da se nato spomnita, da sta v resnici enakovredna partnerja, in da je igra vlog samo to – igra.

In tudi če se v tem morda ne najdeta – poskusiti nikakor ni greh. Če vama bo igranje pisano na kožo, pa sta lahko prepričana, da bo to skozi novo izkušnjo samo še poglobilo vajino zaupanje in intimo.

DOSTOP.si / SV
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button