DeloPriložnosti

Sindikat Mladi plus medse vabi nove borce – bori se za položaj mladih!

Imaš idejo, kako izboljšati položaj mladih v družbi? Imaš dovolj tega, da politika sprejema odločitve, ki ne prinašajo delovnih mest in kakovostnih pogojev za študij? Delaš v eni od prekarnih oblik dela in si želiš izboljšati pogoje v svojem delovnem okolju? Ali preprosto ne pristajaš več na kaotično stanje v družbi, kjer za mlade ni perspektive?

Če si na katero izmed vprašanj odgovoril_a pritrdilno, ali pa te morda zanima le delovanje v sindikalni organizaciji in sindikalno delo nasploh, te Sindikat Mladi plus vabi, da se jim pridružiš kot aktivist oziroma aktivistka. Medse vabijo vse mlade med 15. in 35. letom starosti, dijake in dijakinje, študente in študentke, mlade brezposelne ter delavce in delavke v prekarnih oblikah dela.

Kot aktivist oziroma aktivistka boš na Sindikatu Mladi plus imela priložnost, da se vključiš v že obstoječa področja delovanja. Lahko pa predlagaš nove teme, za katere meniš, da so za sindikat mladih pomembne. Lahko boš sodeloval/a na lokalnih in mednarodnih srečanjih delavskih in mladinskih organizacij. Aktivisti pa imajo tudi možnost pridobiti znanje na področju delovne zakonodaje, piliti svoje veščine komuniciranja v javnosti, zastopati politična stališča, ob tem pa tvoriti tudi mrežo zanimivih in dragocenih poznanstev.

Področja, s katerimi se na sindikatu najbolj intenzivno ukvarjajo in kjer bi udejstvovanje novih aktivistk in aktivistov prišlo še kako prav, so:
  • zagovorništvo: so zagovornik mladih pri pogajanjih za izboljšanje zakonodaje na področju zaposlovanja mladih, pripravništev, sheme za brezposelne mlade ter drugih ukrepov s področja delovne in socialne zakonodaje.
  • Pravno svetovanje: našim članicam in članom pomagajo reševati probleme, s katerimi se srečujejo pri izobraževanju, zaposlovanju ter iskanju dela, nudimo različna svetovanja, izobraževanja in delavnice o različnih temah.
  • Akcije na terenu: so aktiven del družbe in pripravljeni na probleme glasno opozarjati tudi na ulici, z različnimi pozivi, na protestih, z raznimi aktivističnimi akcijami in z udejstvovanjem na humanitarnih ter drugih področjih.
  • Komuniciranje: mlade informirajo o različnih temah, imajo svojo spletno stran, facebook, instagram in twitter profil, pišejo stališča in mnenja o pereči družbeni problematiki, pripravljajo različne vizualne intervencije …
  • Usposabljanje mladih: izvajanje delavnic in posvetovanj z mladimi o prekarnem in dostojnem delu, brezposelnosti, štipendiranju, pripravništvih in vajeništvih, vstopu na trg dela …
  • Projektno delo: prijave na razpisane projekte in izvedba projektnih aktivnosti.
  • Letos pa so odprli celo svojo sobo pobega- ESCAPE ROOM: POBEGNI PRED KRŠITVAMI NA TRGU DELA, prek katere izobražujejo o pravicah, ki jih imamo delavke in delavci.

Prijavi se

Aktivistično delo na Sindikatu Mladi plus je tudi plačano. Če bi si želel_a sodelovati z Sindikatom Mladi plus, se prijavi na tej povezavi. Rok za prijavo je 31. oktobra.

Za vse nove aktivistke in aktiviste bodo organizirali spletno spoznavno srečanje in pa tudi vikend usposabljanje. To bo potekalo od 11.-13. novembra, ko boste šli skupaj na cel vikend na lepše in imeli delovno-motivacijski spoznavanje in usposabljanje. Tam jih bo mogoče bolje spoznati. Stroške prevoza, bivanja in prehrane krije Sindikat Mladi plus.

Sindikat Mladi plus
Sindikat Mladi plus

Sorodni članki

Back to top button