KulturaNovice

Premierna uprizoritev filma Dostava študentov medijskih komunikacij

Študenti Medijskih komunikacij so do zadnjega kotička napolnili Mariboxovo kinodvorano. Premierno je potekala uprizoritev filma Dostava, ki so ga posneli študenti drugega letnika magisterija.

Maribox je odprl vrata študentom medijskih komunikacij Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI). Ti so v sklopu izbirnega predmeta v svojem drugem letniku magisterija imeli priložnost, da napišejo in posnamejo svoj kratki igrani film. Rezultat? Dostava.

Skrbno preveri, kdo ti naslednjič dostavlja pošiljko

Film Dostava nam predstavi Mateja (Timotej Verdev), ki se trudi napisati roman, ko nenadoma dobi prošnjo, da dostavi paket. Ker bo za to dobro plačan, sprejme izziv, a se ne zaveda, kaj vse ga še čaka. Pot ga pelje po vseh koncih in krajih, ko pa mu končno uspe dostaviti pošiljko, ga pričaka popoln preobrat. Ta pa je presenečenje tudi za gledalce, zato se obnova tukaj zaključi.

V filmu so zaigrali še Dean Kikec, Miroslav Kovačević, Katja Kocjančič, mentorja projekta Matevž Pucer in Jani Pavlič, Mira Mastinšek, Jakob Polegek ter Igor Sedlarević.

Film se je rodil izpod peresa Žige Jakominija,

Ekipa se predstavi

Po projekciji filma je sledila tudi okrogla miza, kjer so igralci, producentka Katarina Žilavec, scenarist Žiga Jakomini in režiser Aleksander Tadić spregovorili o dneh na setu. Ti so vključevali prezeble noči, brskanje po smetnjaku in skrbno razbijanje steklenice, da ta ne bi poškodovala koga izmed igralcev.

Za vse pa je poskrbela ekipa študentov drugega letnika medijskih komunikacij, ki je v okviru enega izmed predmetov imela priložnost, da se preizkusi v različnih vlogah filmske produkcije.. Poleg zgoraj omenjenih so ekipo sestavljali še: Kim Obaha (asistentka režije), Miha Rušnik (vodja snemanja), Pija Ferk (direktorica fotografije), Andi Poplas in Elena Osrajnik (snemalca zvoka), Veronika Jakopič (kostumografinja in maskerka), Sara Brecl (maskerka), Gaja Krajnc (maskerka in kostumografinja), Nika Tomšič in Aleksandar Ilievski (osvetljevalca) ter Rok Nabergoj in Nina Planinšek (montažerja).

Mariboxovo najmajnšo dvorano so do roba preplavili obiskovalci, ki so bili na koncu primorani sedeti tudi na tleh.

Izzivi filmov z skoraj ničnim proračunom?

“Mi smo imeli letos srečo, da nam je KMŠ prišel naproti in nam doniral neko manjšo vsoto denarja, s katero smo si lahko pokrili osnovne stroške, kot so bile zavese ali hrana. Drugače pa nismo imeli skoraj nič denarja,” nam je na okrogli mizi zaupala producentka Katarina Žilavec. “Vse stvari, ki smo jih poiskali, smo morali prinesti od doma. Srečo smo imeli, da smo dobili sponzorja za hrano. Imeli smo sedem snemalnih dni in če bi skupaj sami financirali že hrano, bi to lahko prišlo 50 evrov na osebo. Vemo namreč, da 50 evrov ni ravno malo denarja.”

Film študentske produkcije je tako doživel svoj prvi uspeh, zdaj pa ga čaka še dolga pot naprej.

Film si bo v kratkem še mogoče ogledati v prostorih Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, ekipa pa z njim načrtuje že nove uspehe.

Marina BAJIĆ
Marina BAJIĆ

Marina Bajić

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button