Izobraževanje

Si zaključil s študijem in izgubil študentski status? Kako naprej?

Tudi ti zaključuješ s študijskim procesom? Se sprašuješ, kaj storiti, ko izgubiš študentski status? Kako z zaposlitvijo in kje iskati nadaljnje informacije? Če je tvoj odgovor vsaj na eno vprašanje ja, potem si na pravem mestu.

Pred teboj je knjižica, ki ponuja odgovore na ključna vprašanja ob zaključevanju študija in prehajanju v samostojnost. Ob podpori, mentoriranju in financiranju javnega zavoda Mladi zmaji, Mestni inkubator 2021 – Kaj je dobro in je lahko še boljše – Program za uresničevanje idej mladih v Ljubljani, so študentke socialne pedagogike za vse vas (in nas), ki zaključujete z izobraževanjem in ste izgubili študentski status, pripravile vodič Konec študija? Ni panike!

Želijo, da se z izzivi, ki jih prinaša odraščanje, soočamo odločneje, pogumneje in predvsem bolje informirani. V knjižici lahko tako najdeš informacije o različnih oblikah pravnega in socialnega statusa, o tem, kaj storiti takoj ob poteku študentskega statusa, kako urediti zdravstveno zavarovanje, kako se lotiti vprašanj o prvi zaposlitvi, na kaj je dobro biti pozoren ob reševanju stanovanjske problematike, in še in še.

V zadnjem delu najdeš tudi kakšno uporabno informacijo o tem, kako lahko poskrbiš za najrazličnejša udejstvovanja in posledično krepiš boljše počutje. Navedene informacije in povezave so trenutno aktualne, a ob kasnejšem prebiranju morda ne bodo več dostopne. Vseeno pa je knjižica zasnovana tako, da nudi okvir in usmeritev, kje brskati za aktualnimi informacijami. Njen največji doprinos je v tem, da na enem mestu strne vse pomembnejše teme ob zaključevanju študija in nas mlade spodbuja v nadaljnje samostojno življenje.

Življenje se ne zaključi, ko izgubiš študentski status. Le naučiti se moraš, kako se organizirati izven študijskih klopi. Verjamemo, da bo ob pomoči knjižice to lažje.

Zveza ŠKIS
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button