Kultura

Na velika platna prihaja nov del legendarne grozljive franšize Krik

Jutri, 13. januarja 2022, na velika platna prihaja novi del grozljive franšize Krik, ki pa je svojo premiero že doživel konec tedna v Los Angelesu.

V novem delu franšize Krik se v svojih ikoničnih vlogah vračajo Neve Campbell (kot Sidney Prescott), Courteney Cox (kot Gale Weathers) in David Arquette (kot Dewey Riley). V novem delu, ki sledi dogodkom iz četrtega dela, pa se pridružijo igralci Melissa Barrera, Kyle Gallner, Mason Gooding, Mikey Madison, Dylan Minnette, Jenna Ortega, Jack Quaid, Marley Shelton, Jasmin Savoy Brown in Sonia Ammar. Film sta režirala Matt Bettinelli-Olpin in Tyler Gillett, scenarij pa napisala James Vanderbilt in Guy Busick.

Glavni igralci Neve Campbell, Courteney Cox in David Arquette se vračajo v petem delu slavne franšize. Ob tem se v intervjuju spominjajo prejšnjih delov in opisujejo novega.

Premierne projekcije grozljivke Krik se bodo odvrtele v ljubljanskem Koloseju in na Horror Nightu v Cineplexx centrih. V Mariboru bo na sporedu na Royal Night of Horror v Mariboxu. Na ogled bo tudi kinu Odeon in drugih izbranih kinematografih.

Petindvajset let po nizu brutalnih umorov v tihem mestu Woodsboro si je novi morilec nadel masko in pričel napadati skupino najstnikov, da bi obudil skrivnosti iz smrtonosne preteklosti mesta. Zgodba novega dela spremlja mlado žensko, ki se vrača v svoj rodni kraj. Tam pa ugotovi, da so grozljivi umori povezani z razvpitim zamaskiranim serijskim morilcem.

 Karantanija Cinemas
 Karantanija Cinemas

Sorodni članki

Back to top button