Kultura

Heroj 4.0 – Business as Usual, premiera KUD Moment in Gledališča Glej

Kulturno-umetniško društvo Moment vabi na premiero predstave Heroj 4.0 – Business as Usual. Avtorska predstava Uroša Kaurina in Vita Weisa je nastala v koprodukciji z ljubljanskim Gledališčem Glej, premierno pa bo na Intimnem odru GT22 v petek, 13. oktobra 2023 ob 20. uri. Sledijo ponovitve 14. in 16. oktobra, prav tako ob 20.00 na Intimnem odru GT22 (Glavni trg 22, Maribor).

Heroj 4.0 – Business as Usual je četrta predstava doživljenjskega projekta Heroj, kjer srž ekipe predstavljata in utelešata Vito Weis in Uroš Kaurin, skupaj z dramaturginjo in »več kot dramaturginjo« Katarino Stegnar, Leo Čehovin, ki skrbi za glasbo in videastom Borisom Bezićem.

»Heroja sta se ponovno znašla pred bitko svojega življenja. Združila sta moči in medsebojno borbo odložila na stran. Ne borita se več za publiko. Ali proti njej. Borita se skupaj s publiko: za vsebino, za smisel in za čas.«

Ko sta enkrat na odru, se ga ne rešita. O predstavi še nedavno nista mogla veliko povedati, sta pa veliko obljubljala. Do štirke sta heroja že veliko preigrala, kot pravi dramaturginja, sta pred občinstvom preigrala tudi skoraj vse možne kombinacije, v katerih sta se kot prijatelja znašla. Projekt, kjer proces, na koncu koncev pa tudi predstavo, sooblikuje in zaznamuje njun prijateljski odnos, vsakič znova postreže z edinstvenimi gledališkimi produkcijami, ki jih občinstvo obožuje – tako v Sloveniji kot tudi na tujem. Heroj 4.0 – Business as Usual je začel nastajati na rezidenci v Celju (rezidenčni partner Hiša kulture Celje), obetajo se gostovanja na mednarodnem regionalnem festivalu sodobnega gledališča Desiré v Subotici in tudi na Evroregionalnem gledališkem festivalu TESZT v Temišvaru.

Predstava se po Mariboru seli v Ljubljano

Po premieri na mariborskem Intimnem odru GT22 bosta heroja ljubljansko publiko očarala decembra v Gledališču Glej. Prenovljena premiera bo v Gleju 1. decembra, sledita ponovitvi 3. in 4. decembra 2023.

Kot sta zapisala Kaurin in Weis, je »gledališče prostor, v katerem si moraš vsebino izboriti, v katerem si moraš pozicijo izrekanja zaslužiti. Če zmanjka vsebine, zmanjka herojev. Ni prostora za dvom. Vsi se zavedamo, kje smo, vloge so razdeljene, konsenz je sklenjen. Mi smo na tej strani, vi na oni. Naj se igra začne.«

Business as usual.

Ekipa

  • Avtorja in igralca: Uroš Kaurin in Vito Weis
  • Dramaturgija: Katarina Stegnar
  • Video: Boris Bezić
  • Glasba: Lea Čehovin
  • Več o ekipi najdeš tukaj

Vstopnice so na voljo tukaj (8 € / 5 € / 0 € (brezposelni in invalidi)).
Sprejemajo tudi rezervacije, in sicer na elektronski naslov rezervacije@moment.si. Rezervirane vstopnice prevzamete 15 min pred začetkom predstave.

KUD Moment / AN
Ivian Kan Mujezinović

Sorodni članki

Back to top button