Kultura

Pariški muzej Louvre ponovno odpira vrata za obiskovalce

Pariški muzej Louvre, eden najbolj obiskanih muzejev na svetu, ponovno odpira vrata za obiskovalce, a z določenimi omejitvami zaradi pandemije covida-19.

Louvre, ki je zaprt od 13. marca. Je po besedah direktorja muzeja Jean-Luca Martineza že zabeležil izgubo v višini več kot 40 milijonov evrov. Med več kot desetimi milijoni obiskovalcev, ki so jih našteli lani, je bilo skoraj tri četrtine turistov.

“Izgubili smo 80 odstotkov našega občinstva. Sedeminpetdeset odstotkov naših obiskovalcev je bilo tujcev,” je povedal Martinez. “V najboljšem primeru bomo dosegli 20 do 30 odstotkov od tega, kar smo zabeležili lani poleti, ko smo našteli od 4000 do 10.000 obiskovalcev dnevno,” je dodal.

Določene omejitve ostajajo za zagotavljanje varnosti za obiskovalce

Uporaba obraznih mask bo za obiskovalce obvezna, garderob in možnosti prigrizka ne bo. Obiskovalci pa se bodo lahko po muzeju premikali le po označenih poteh. Pred znamenito sliko Mona Lize bodo označene točke, kjer bodo obiskovalci lahko posneli selfije, s čimer želijo v muzeju zagotoviti ohranjanje socialne distance.

Po uspehu razstave ob 500-letnici smrti renesančnega genija Leonarda da Vincija, ki so jo zaprli konec februarja, so se v Louvru odločili, da bodo razstavo italijanskega kiparstva od Donatella do Michelangela in razstavo, posvečeno nemškemu renesančnemu mojstru Albrechtu Altdorferju, iz pomladi prestavili na jesen.

Je pa Louvre v času zaprtja zaradi pandemije novega koronavirusa močno povečal svojo prisotnost na spletu ter postal muzej z največ sledilci na Instagramu na svetu; Louvre ima na tam družabnem omrežju kar več kot štiri milijone sledilcev.

 

 STA
 Unsplash

Sorodni članki

Back to top button