KulskoKultura

Potujoča razstava za mlade

Razstava, ki informira mlade o evropskih volitvah.

Informacijska točka Evropske unije Europe Direct Savinjska je pričela z gostovanjem Pregledne razstave slovenskih volitev v Evropski parlament po različnih lokacijah v Sloveniji.

Razstava se odziva na prioriteto Evropske komisije o informiranju (mladih) državljanov o prihajajočih evropskih volitvah, ki bodo 26. maja 2019 in o pomembnosti aktivne participacije na vseh ravneh. Ob ogledu razstave obiskovalci spoznajo Evropski parlament, volilni sistem, politične skupine in pristojnosti Evropskega parlamenta, na voljo pa so jim tudi statistični podatki preteklih volitev.

Razstavo si lahko trenutno ogledate v Osrednji knjižnici v Celju, kjer bo na voljo do 30. novembra. Premierno bo predstavljen tudi projekt Tokrat grem volit, v okviru katerega bodo lahko obiskovalci razstave poslali razglednice, s katerimi bodo bližnje povabili na volišče.

Potovanje pregledne razstave se nadaljuje tudi v decembru, in sicer se razstava seli v Novo mesto do konca tega leta. Za več informacij o razstavi in kje jo boš še lahko videl, klikni tukaj.

Evropske volitve bodo potekale 26. maja 2019.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGMladinski center Celje, mlad.si
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button