Novice

Pomoč za Ukrajino se bo zbirala na Studencih, Taboru, Kamnici in Melju

Mestna občina Maribor v torek, 8. marca, začenja akcijo zbiranja humanitarne in materialne pomoči za Ukrajino in ukrajinske begunce v drugih državah. Na lokacijah v Kamnici, Melju, Teznem, Studencih in Taboru bodo zbirali higienske pripomočke in prehrano, ločeno pa še prvo pomoč in gasilsko reševalno opremo. Mesto je dalo na voljo tudi namestitve.

Akcije zbiranja higienskih pripomočkov in prehrambenih izdelkov v petih mestnih četrtih bodo potekale v torek in četrtek od 12. do 16. ure, zaenkrat do 15. marca.

Na občini poudarjajo, da mora biti oprema uporabna in primerna za delitev končnim upravičencem. Hrana mora biti vsaj pol leta pred rokom uporabe in zapakirana v originalno embalažo.

V Mariboru pomoč že zbirajo na sedežu podjetja Marifarm, podjetji Farmadent in Mariborske lekarne sta poskrbeli za donacijo opreme prve pomoči. Dobrodošla je tudi finančna pomoč.

Beguncem iz Ukrajine so dali na voljo namestitvene zmogljivosti Hostla Pekarna in Javnega medobčinskega stanovanjskega sklada Maribor. Tam že prebiva več družin in posameznikov.

Zbiranje pomoči se koordinira na državni ravni, zato bodo vso zbrano pomoč prepeljali v državni logistični center Roje, od tam pa bo dostavljena pomoči potrebnim.

Vodja kabineta mariborskega župana Jelka Vrečko je povedala, da so prejšnji teden poslali pismo podpore pobratenemu mestu Harkov, v katerem je župan Saša Arsenovič jasno sporočil, da so Mariborčani in Mariborčanke v mislih s prebivalci tega mesta in da bodo zanje tudi zbirali pomoč. Po njenih besedah se dogovarjajo tudi z drugimi pobratenimi mesti, da si bodo pomagali pri nudenju pomoči beguncem.

STA
Pexels

Sorodni članki

Back to top button