Kulsko

Rusi bodo prihodnje leto snemali film v vesolju

Rusi nameravajo v letu 2021 v vesolju snemati film. V ta namen bodo jeseni prihodnje leto igralci odleteli na Mednarodno vesoljsko postajo (ISS), sporočilo iz ruske vesoljske agencije Roskozmos povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Eden od ciljev novega filma je tudi popularizacija kozmonavtov, kot v Rusiji imenujejo astronavte, in njihovega dela v vesolju. Celovečerec zato sofinancira tudi Roskozmos, sodeluje pa tudi prvi program nacionalne televizije.

Vsebina in tudi glavni igralci zaenkrat ostajajo skrivnost. Po nekaterih informacijah bodo igralce iskali na javnem razpisu. Seveda pa bodo morali biti sposobni zdržati trening za polet v vesolje. A kozmonavti za let v vesolje ob dobrih preddispozicijah vsakič potrebujejo večmesečni trening za polet na vesoljsko postajo, ki praviloma kroži 400 kilometrov nad zemeljsko oblo.

Delno gre pri ruskem projektu verjetno tudi za tekmo z Američani. Tudi ti so napovedali snemanje na ISS. Pri tem pa poskrbeli tudi za odmevno zasedbo iz Hollywooda, saj bo glavni igralec Tom Cruise.

V vesolju se torej vnema tudi boj za produkcijo na filmskih platnih. Kdo bo uspešnejši, bo pokazal končni proizvod. V Rusiji imajo igralci tudi podporo kozmonavtov. Sergej Rjazanski je prepričan, da lahko igralci uspešno potujejo po vesolju, saj je to zdaj omogočeno tudi turistom, ga povzema portal gazeta.ru. Kozmonavt Rjazanski je bil na ISS leta 2017.

 

 STA
Pixabay

Sorodni članki

Back to top button